Çanakkale’deki koronavirüs vaka sayıları, vakaların azaltılması için alınacak tedbirler, aşılama faaliyetleri ve Dinamik Denetim Sürecinin detaylı bir şekilde ele alındığı İl Pandemi Kurulu Toplantısı Vali İlhami Aktaş başkanlığında gerçekleştirildi.
 
Deniz Polis Evinde gerçekleştirileni Vali Yardımcısı Ali Muhiddin Varol, Çanakkale Belediye Başkan Yardımcısı İrfan Mutluay, İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Albay Tahsin Saruhan, Sahil Güvenlik Çanakkale Grup Komutanı SG. Kd. Bn. Ercan Oran, İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Taşçı, Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan, kurum müdürleri ve STK’ların katıldığı toplantıda koronavirüs sürecinde Çanakkale genelindeki son durum, alınan tedbirler, yapılan denetimler ve pandemi ile mücadele sürecinde uygulanan tedbirler değerlendirildi.
 
Toplantıda; Çanakkale ilinde koronavirüs pandemisinin başlangıcından bugüne kadar yapılan testler ve sonuçları, vaka durumu, tedavi süreçleri, aşılama faaliyetlerinde gelinen son durum ve filyasyon çalışmaları ile Çanakkale ilinin genel pandemi süreci hakkında İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Taşçı tarafından sunum yapıldı. Toplantı alınacak tedbirler hakkında görüş alışverişi ile sona erdi.


Kaynak: Haber Merkezi