Çanakkale’de son üç haftadır artan koronavirüs vakaları sonrası yüksek riskli kategorisinden çok yüksek kategorisine girmesi bekleniyor. Turuncu iller arasında açıklanan Çanakkale’nin kırmızıya dönmesi ile ise restoran ve kafeler tekrar kapanmak zorunda kalacak. Konuyla ilgili bilgi vererek, güncel durumu değerlendiren Çanakkale Tabip Odası Başkanı Güleda Erensoy, Çanakkale’nin şu anki vaka sayıları ile tehlikeli noktaya geldiğini söyledi.
 
Çanakkale’de şu anda koronavirüs dağılımını ve süreç ile ilgili düşüncelerini dile getiren Çanakkale Tabip Odası Başkanı Gülede Erensoy, ilçeler bazında en çok Biga, Çan ve Yenice’de vakaların olduğunu söyledi. Erensoy, “Çanakkale’ de mutasyona uğramış koronavirüsü de görüyoruz. Biliyoruz ki mutasyona uğramış Koronavirüs çok daha fazla hızlı buluşuyor, bu nedenle de vaka sayıları çok hızlı yükseliyor. Sonuç olarak biz Çanakkale olarak yeniden tehlikeli noktadayız. Çanakkale’de bir ara Aralık ayı Ocak ayı başında geldiğimiz noktaya tekrar yaklaşıyoruz. Çanakkale için tekrar alarm çanları çalıyor. Çanakkale şu an zaten Sağlık Bakanlığının son yayınladığı vaka sayısı haritasına göre kırmızı yani çok yüksek riskli iller arasındayız. Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devler hastanesinde, ÇOMÜ Pandemi Hastanesi kadar koronavirüslü hasta vakası yok. Ancak biliyorsunuz bir dönem Çanakkale’ de her iki hastanenin de tüm yataklar dolmuştu. Maalesef o noktaya yaklaşıyoruz. Dolayısı ile bizim Çanakkale olarak bu dönemde gerçekten çok özenli ve dikkatli hareket etmemiz gerekiyor” dedi.
 
“YASAK VE KISITLAMALARIN ÇANAKKALE’ DE YENİDEN GERİ GELMESİNİ BEKLİYORUZ”
Erensoy, il bazındaki değerlendirmelerinde ise şu ifadeleri kullandı: “Çanakkale’nin yaka sayılarını artıran ilçeler arasında bulunduğu bildirilen Çan ve Biga anlamında söyle bir doğru bilgi olabilir. Bu ilçelerimizde çok büyük fabrikalar var biliyorsunuz. Aslında bu tarz işyerlerinde vaka sayılarının kontrolü ve işyerlerinden kaynaklı vaka bulaşması ayrıca çalışanların servis ulaşımında bu bulaşın artması anlamında ciddi durumlar olabilir. Yani bu ilçelerdeki vaka sayları sosyal hayattın içinden değil de fabrikalardan kapmış ve yaygınlaşmış olabilir. Bu yasak ve kısıtlamaların geri gelmesi yani cumartesi günü sokağa çıkma yasağının geri gelmesi ve işyerini açan esnafların yeniden işyerlerini kapatması anlamına geliyor. Yani bu haftadan sonra yasak ve kısıtlamaların Çanakkale’ de yeniden geri gelmesini bekliyoruz.”
 
Gizem Tuğçe BAYHAN