Kepez Belediye Meclisi Mart Ayı Olağan Toplantısı geçtiğimiz günlerde gerçekleşti. Belediye Başkanı Birol Arslan’ın gündem dışı konuşmaları ile başlayan toplantıda, yağışlar sonrasında beldede gerçekleşen su taşkınları sorunlarına değinildi. Arslan, caddedeki altyapı sorununu çözmek üzere çalışmalar başlattıklarının müjdesini verdi.
 
Kepez Belediye Meclisi Mart Ayı Olağan Toplantısı’nda gündem maddelerine geçilmeden önce
Belediye Başkanı Birol Arslan Şubat ayının değerlendirmesini yaptı. Son yağışları Kepez özelinden değerlendirerek, alınan yapım kararlarını anlatan Arslan, “Tüm dünyada yağışı az bir kış mevsimi geçiriyoruz. 1 Şubat’tan itibaren başlayan yağışlar herkesin yüzünü güldürdü. Şubat ayı bereketiyle geldi. Yağmurun ardından kentimize bir kez de kar yağdı. Şubat ayında metrekareye 124, 2 metreküp yağış düşmüştür. Barajımızın doluluk olanı yüzde 71, 2 ve barajımızda 38 milyon 528 bin metreküp suyumuz mevcuttur. Bu yağmur ve kar yağışlarında halkımızın mağduriyet yaşamaması için belediye personelimiz 24 saat özverili çalışmalarını aralıksız devam ettirmişlerdir. Bu çalışmalarından dolayı belediye emekçilerimize Kepez halkı adına teşekkür etmek isterim. Şiddetli yağmur ile Atatürk Caddesi’nde beş noktada su taşkınları olmuştur. Sorun noktaları tespit ettik. O noktalardan denize, yağmur suyu altyapı hattı döşenmesi kararı aldık, ihaleye çıkıyoruz. Beş noktadan toplam 2 bin 950 metre yağmur suyu hattı döşenecek ve ayrıca TOKİ 960 yurt blokları önünden çevre yolunu yatay delgi ile sondaj yapacağız. Bu çalışmalarımız tamamlandıktan sonra Atatürk Caddesi’nde yağışlardan su taşkını yaşamayacağız. Aşırı yağış oluşan su taşkınlarında zarar gören Kepez Çayı korkuluğunu belediye ekiplerimiz tarafından yenilenmiştir” dedi.
 
“KADIN HAYATIN HER ALANINDA ZAMANLARA SIĞMAYACAK ŞEKİLDE VAR OLMALI”
Başkan Birol Arslan, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü olması sebebiyle, emekçi kadınların gününü kutlayarak meclis toplantısına katılan Kepez Özgür Dayanışma Grubu’na Kepez Halkı adına çiçek takdiminde bulundu. Grup Sözcüsü, “Çok defa altını çizdiğimiz bir konu var. Kadın sadece 8 Martlarda değil, hayatın her alanında zamanlara sığmayacak şekilde var olmalı. Başkanımızın desteklerini daima hissediyoruz. Bu anlamda gönülden teşekkürlerimizi iletmek istiyoruz” diyerek Birol Arslan’a hediye takdiminde bulundu. Ardından Arslan, kadın meclis üyelerine ve belediye personellerine de çiçek dağıtımı gerçekleştirdi.
 
KÜLTÜREL ETKİNLİKLER BU SENE DE YAPILMAYACAK
Gündem maddelerine geçilmesinin ardından ilk önce Kepez Belediyesi tarafından her sene düzenlenen Uluslararası Troya Halk Danslar Festivali, Yağlı Pehlivan Güreşleri ve Kayısı Festivali Sünnet Şöleni etkinliklerinin yapılıp yapılmayacağı konusu görüşüldü. Arslan,  konuyla ilgili olarak, “Mart ayında başlayan virüs tüm dünyayı etkisine aldı. 2020 yılında kültürel etkinlikleri yapmamıştık. Bu yıl 2021 yılındaki tabloda ortada. Bu koşullarda, vatandaşları bir araya getirip festival gibi etkinleri yapmamız makul değil ama grupların görüşlerini almak istiyorum” dedi.
 
Mecliste bulunan parti grupları da görüşlerini belirterek, riskin devam ettiğini ve bu süreçte etkinliklerin yapılmaması gerektiği yönünde düşüncelerini açıkladı. Oybirliği ile etkinliklerin 2021 yılında yapılmaması yönünde karar alındı.
 
Gizem Tuğçe BAYHAN