Türkiye Yardım Severler Derneği’nin kuruluşunun 93.yıldönümü olması sebebiyle Çanakkale şubesi yönetim kurulu üyeleri ve dernek üyeleri Cumhuriyet Meydanı’nda çelenk sunma töreni düzenledi.
 
Sosyal mesafe kurallarına uyarak düzenlenen törende; Atatürk büstüne çelenk sunumun ardından İstiklal Marşı okundu. Ardından Türkiye Yardım Severler Derneği Çanakkale Şube Başkanı Sena Güneri, dernek olarak günün anlam ve önemini belirten bir konuşma gerçekleştirdi.
 
Güneri, Kuruluşumuzun 93. Yıl dönümünde, derneğimizi isimlendiren, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e olan bağlılığımızı ve minnet duygularımızı ifade etmek için huzurlarında toplanmış bulunuyoruz. 19 Şubat 1928’de Atatürk’ün kurduğu, onun tarafından isimlendirilen derneğimiz, doğruluk, dürüstlük ve gönüllülük ilkesi ile genel merkeze bağlı 132 şubesi ile çalışmalarını sürdürmektedir. Kuruluşundan bugüne bize yol gösteren Atatürk ilke ve devrimlerinden ayrılmadan önceliği eğitim hizmetleri olmak üzere, ihtiyaç duyulan her alanda hizmete devam etmektedir. 93.yıldönümü, genel merkezimize, tüm şubelere ve Çanakkale şubesine kutlu olsun” ifadelerini kullandı.
 
Gülçin AKIN