Bu durum son zamanlarda vaka sayılarının giderek azaldığı düşünülen kentte endişe uyandırırken, bir yandan da rehavete kapılmadan tedbirlere sıkı bir şekilde uyulması yönünde adeta uyarı oldu. 

Koronavirüs salgınında yaklaşık bir yılı geride bırakırken mücadele tim hızıyla devam ediyor. Alınan tedbirler ile birlikte aşılana uygulamasının da başlamasıyla salgının seyrinin azalması yönünde umutlar artıyor. Bu haftadan itibaren illere göre haftalık vaka sayıları tablosu da Sağlık Bakanlığı tarafından kamuoyu ile paylaşılmaya başlandı. Buna göre 100 bin kişide Çanakkale’deki vaka oranı37,61 olarak istatistiklere yansımıştı. Marmara Bölgesinde en düşük oran Çanakkale’de şeklinde de yorumlanırken,  Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’dan ise tam tersi şeklinde bir açıklama geldi.
Bakan Koca sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda, “Geçen haftaya göre 1 haftada 100.000 nüfusta görülen vaka sayısı en çok artan 5 ilimiz: Bilecik, Erzincan, Kilis, Uşak ve Çanakkale. En çok azalan illerimiz ise Bitlis, Mardin, Kastamonu, Yalova ve Bingöl. Tedbir ve kısıtlamalara uyum aşı ile birlikte en büyük gücümüz” ifadelerini kullandı. Bu paylaşım sonrası kentte büyük bir endişe oluşurken, konu sosyal medyada en çok konuşulanlar arasına girmeyi başardı.

Gizem Tuğçe BAYHAN