Çanakkale, Babakale açıklarında seyreden ve İstanbul'un Tuzla Limanı'ndan İtalya'nın Trieste Limanı'na giden Türk bayraklı 193 metrelik 26 bin grostonluk “Gallipoli Seaways” isimli Ro-Ro gemisinde yangın çıktı. 22 personel ile 3 yolcunun olduğu gemide 220 araç bulunduğu öğrenildi. Gemideki yangının bir otobüsün tutuşması neticesi başladığı belirtildi. Geminin ana güvertesinde personel tarafından duman fark edilmesinin üzerine gemi kaptanı durumu Çanakkale Boğazı Gemi Trafik Hizmetlerine bildirmesiyle başlayan kurtarma, söndürme ve soğutma çalışmaları sabah saatlerine kadar sürdü.
Söndürme ve soğutma çalışmalarına DHMİ Çanakkale Havalimanı ARFF birimi personeli de tüm teçhizatlarıyla katılarak can ve mal kaybının önlenmesine katkıda bulundu.
Yapılan açıklamada, 22 personel ile 3 yolcunun olduğu Gallipoli Seaways isimli Roro gemisinde 220 araç bulunduğu, çıkan yangına ivedilikle müdahale edildiği, kısa sürede güvenle limana yanaştıran gemiye, itfaiye ekiplerinin denizden ve karadan yaptıkları çalışmalar sonucu yangının saat 04.00 itibariyle tamamen söndürüldüğü belirtildi.
Genel Başkanı Kenan Çalışkan’dan tebrik
Ulaştırma Memur-Sen Genel Başkanı Kenan Çalışkan, “Çanakkale Havalimanı ARFF birimi çalışanlarını, gösterdikleri sorumluluk bilinci ve özverili çalışmaları sebebiyle tebrik ettiklerini” belirtti.