Meteorolojinin uyarı ardından Çanakkale’de geçtiğimiz Pazartesi gecesi kuvvetli sağanak yağışlar etkili oldu. Kent merkezi ve ilçelerinde yaklaşık 6 saat kadar yağan ve zaman zaman çok kuvvetli şekilde düşen yağışlar bazı bölgelerde su taşkınlarına sebep oldu. Fırtına şeklinde esen rüzgar nedeniyle de ağaçlar devrilirken çatılar uçtu yerler de oldu.

Sabah saatlerinden itibaren fırtına şeklinde esen rüzgarın yaşandığı Çanakkale’de beklenen sağanak yağışlar saat 18:00 sıralarında başladı. Meteorolojinin bir gün öncesinden Çanakkale ve çevresinde beklenen kuvvetli sağanak yağışlarla ilgili yaptığı tahminler ve uyarılar da bir anlamda gerçekleşmiş oldu. İlk anlarda yağış çok kuvvetli şekilde düştü. Bu nedenle kentin birçok bölgesinde su birikintileri oluştu. Etkili olan sağanak yağmur sebebiyle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı teyakkuzda olan belediye ekipleri, kent genelinde ızgara temizliğine ve çalışmalarına devam ederken, yağışa birlikte bu alanların açılarak su birikintilerin çekilmesi için de çaba sarf etti. Yağmura yola yakalanan vatandaşlar saçak altlarında ve otobüs duraklarında korunarak ıslanmamaya çalıştı. Kuvvetli yağış Çanakkale’nin birçok ilçesinde de etkili oldu. Kepez Çayı taşma riskiyle karşı karşıya geldi. Yağışlar nedeniyle çaya ulaşan yağmur suları seviyeyi yükseltti. Bazı balıkçı teknelerinin batarken belediye ekipleri gece saatlerinde olumsuzluk yaşanmaması için bölgede adeta seferber oldu. Belediye ekipleri bölgede çalışmalarını sürdürürken, yağışın devam etmesi de ekiplerin işini zorlaştırdı.
Özellikle Gökçeada’da ilçe merkezindeki derenin taşma tehlikesiyle karşı karşıya olduğu, cadde ve sokakların sular altında kaldı. Kazdağlarının eteklerindeki Güvemcik köyü bölgesinden doğan ve Bayramiç ilçesinin içinden geçen Tabaklar Deresi taştı. Taşan sular çok sayıda evi tehdit ederken, Tabaklar Deresi kenarındaki evlerde yaşayanlar su baskını riskine karşı uyarıldı. Derelerin taşması sonucu Bayramiç ilçesinden Evciler köyü istikametine giden yol da sular altında kaldı. İlçe merkezinden 20 köye ulaşımı sağlayan yol trafiğe kapandı. Belediye ekipleri, sular altında kalan yolda önlem alarak çalışmalar gerçekleştirdi. Biga ilçesinde lodos fırtınası nedeniyle bir hayvan çiftliğinin çatısı uçtu. İlçeye bağlı Yeniceköy Mahallesi'nde koyun ve büyükbaş hayvan bulunan Kadir Özcan'ın sahibi olduğu çiftliğin çatısı fırtına sırasında. Çatıdan kopan parçalar yola savrulurken, bazı parçalar ağaç dallarında asılı kaldı. Ayvacık ilçesinde de yağışlar nedeniyle Küçükkuyu sahil yolu Kadırga Koyu sapağında yol taş ve kayalarla kaplandı. Ekiplerin çabasıyla yolda temizlik çalışmaları gerçekleştirilmesinin ardından trafiğe açıldı.

Gülçin AKIN