2020 yılının son ayında başlayan vergi borcu yapılandırması sonrası borçlarını ödemek isteyen birçok vatandaş, Vergi Dairesinde uzun kuyruklara neden oldu. Koronavirüs salgının ikinci dalgasını yaşarken, vergi dairesi önünde vezne kuyruğuna giren vatandaşlar sosyal mesafeye uymakta zorlandı.
 
Koronavirüs tedbirleri kapsamında saat 10.00’da çalışmaya başlayan Çanakkale Vergi Dairesi’ne gelerek, yapılandırmadan yararlanmak isteyen vatandaşlar borçlarını ödemek için bina önünde kuyruklar oluşturuyor. Saat 10.00’dan önce başlayan sıra gün boyu devam ederken, vatandaşlar dar alanda sosyal mesafeye uymakta zorlanıyor. İki kişinin çalıştığını veznenin önünde bekleyen vatandaşlar, bu durumundan dolayı şikayetçi olurken pandemi döneminde bu şekilde sırada beklemekten dolayı rahatsızlıklarını dile getirdi.
 
Çanakkale Vergi Dairesi’nin bu konuyla ilgilenmesi ve yeni bir sistem geliştirmesi gerektiğini söyleyen vatandaşlar, sağlıktan endişelenmesine rağmen zorunda oldukları için gelmek mecburiyetinde kaldıklarını da belirtti.
 
Sırada bekleyen Büşra Baykuş, “Ben borcumu ilk önce internetten ödemek istedim. Pandeminden ötürü buraya gelmek istemedim ama Vergi Dairesi’nin internet sitesinden bir türlü olmadı. Buraya geldiğimde kuyruğu gördüm ve şok oldum. Yaklaşık yarım saattir sıranın gelmesini bekliyorum. Koronavirüs vakaları bu kadar çok iken bu şekilde kuyrukların oluşmasını doğru bulmuyorum. Bence bir çözüm üretilebilir, geçici süre birkaç kişi daha çalışabilir, başka yer de açılabilir. Burada sosyal mesafeyi korumak zor” şeklinde düşüncelerini dile getirdi.
 
31 Aralık 2020 tarihinde sona ermesi beklenen vergi borcu yapılandırma başvuruları Cumhurbaşkanlığı kararı doğrultusunda 31 Ocak’a kadar uzatılmasının ardından Çanakkale Vergi Dairesi’nin önünde kuyruklar bir süre daha uzayacak.
 
Gizem Tuğçe BAYHAN