DEVA Partisi’nin1. Olağan Kongresi’ni gerçekleştirmesinin ardından Çanakkale İl Başkanı Avukat Berkan Karaca, kongre sürecini ve bundan sonraki gerçekleştirilecek adımlar hakkında açıklamalarda bulundu.
 
Demokrasi ve Atılım Partisi'nin (DEVA Partisi) 1. Olağan Kongresi geçtiğimiz hafta gerçekleşti. Kongrede Genel Başkan Ali Babacan, tek aday olarak yeniden genel başkanlığa seçildi. Kongrenin ardından, bu süreç hakkında değerlendirmelerde bulunan Çanakkale İl Başkanı Avukat Berkan Karaca, öncelikle cinayete kurban giden kadınları anarak, bu vahşeti yaratanları kınadı. Karaca, “Geçtiğimiz günlerde, üç tane kadınımızın vahşice öldürülmesi sebebiyle derin üzüntü duyduğumuzu öncelikle belirtmek istiyorum. Biz artık kadınlarımızın şiddete uğramaması cinayetlere kurban gitmemesini diliyoruz, bu bağlamda da yetkililerden biz en ağır şekilde yasal yaptırımların, bu konuda düzenlemelerin yapılmasını ve özellikle de, İstanbul sözleşmesinin uygulanmasını biz devletten talep ediyoruz. En temel hak olan yaşama hakkı devletin hükümetin tesis etmesi gerekir.  Kadınlarımızın ve gençlerimizin refah içerisinde yaşamadığı bir ülkede, diğer sorunların çözülmesi de pek gerçekçi gelmiyor. Geçtiğimiz günlerde birinci olağan büyük kongremizi gerçekleştirdik. Biz Çanakkale İl teşkilatı olarak 30. şehir olarak katıldık. Türkiye’de 43 İl kongresini gerçekleştirdiği için genel merkez 1.Olağan kongresini gerçekleştirdi. Genel başkanımız ülkenin durumu ile ilgili fikirlerini beyan etti” dedi.
 
“O ZAMAN Kİ YOKSULLUĞA HER GEÇEN GÜN GİTMEKTEYİZ”
“Ülkemiz her geçen gün daha kötüye gidiyor, eski günleri mumla arar olduk” diyen Karaca, “1990’lara 2000’lere o zaman ki yoksulluğa her geçen gün gitmekteyiz, benzer tabloları bu dönemde görüyoruz. Ülkede demokrasi hukuk yoksa bunların yaşanması da normal zaten, bunlar tesis edilmediği sürece işsizlik de enflasyon da faizde artar durdurulamaz. Bugün ülkemiz kötü durumda, adaletsiz bir pozisyonda olmaları şu anda onu yaşatıyor. Anayasa Mahkemesi kararlarını Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararlarını tanınmadığı bir dönemdeyiz tabii ben bir hukukçu olarak bu duruma üzülüyorum. Zaten hukukun olmadığı bir yerde diğer alanların ekonomi, eğitim, özgürlük, basın özgürlüğü yani biri olmadan diğerlerin olması çok zor kavramlar, bunlar külliyen zarar görüyor” ifadelerini kullandı.
 
“ASGARİ ÜCRETE YÜZDE 26 ZAM ÇOK YETERLİ BİR RAKAM DEĞİL”
Asgari ücrete yapılan zam ile ilgili olarak da değerlendirmede bulunan Karaca, “Şu an hayat koşulları dikkate alındığında asgari ücretin bir sefalet ücreti olduğu açık benim bir fiyat belirlemem, söylemem de pek doğru değil. Ama bu fiyatlara bu paralara bir vatandaş bir ailenin geçinmesi çok zor zaten ülkede neredeyse yüzde 100’e yakın zamlar yapılmışken asgari ücrete yüzde 26 zam çok yeterli bir rakam değil. Allah yardımcısı olsun vatandaşlarımızın. Gerçekten zor bir dönemden geçiyoruz. Bu kötü yönetimden kaynaklı olarak vatandaşlarımız gerçekten zor durumda, umarım en yakın zamanda bu durum düzelir. Ekonomi alanında uzman bir genel başkanımız var, ülkenin en iyi ekonomisinin olduğu döneme sahip olduğunda ekonominin başında kendisi ve ekibi vardı. Deva Partisi iktidarında bu sorunlar çözülecektir. Biz parti olarak milletimizin bu sorunlarım çözümüne talibiz” diye belirtti.
 
“KADINLARIMIZ, GENÇLERİMİZ ARTIK BU ÜLKEDE KÖKLÜ BİR DEĞİŞİM İSTİYORLAR”
Berkan, DEVA Partisi ile ilgili vatandaşların ilgisini ise şu şekilde ifade etti: “Türkiye siyasi tarihinde bu kadar hızlı örgütlenen teşkilatlanan başka bir siyasi parti görmedim. Bu da bir ilgiyi gösteriyor. Partimize bine yakın başvuru var. Bu başvuruların büyük kısmı daha önce siyaseti hiç denememiş insanlar. Kadınlarımız, gençlerimiz artık bu ülkede köklü bir değişim istiyorlar. Ali Babacan parti kuracağını açıklamasından sonra hat safhaya ulaşarak devam ediyor. Biz bu durumda iktidara talip oluyoruz elbette, bu ilginin karşılığını alacağımızı biliyoruz.”

Sevi Gözay UĞURLU