Son günlerin siyasi gündeminde birçok farklı konu yer alırken İYİ Parti Çanakkale İl Başkanı Selahattin Yıldızlar, çeşitli açıklamalarda bulundu. ‘Erken seçimin’ konuşulması ile ilgili olarak düşüncelerini açıklayan Yıldızlar, Genel Başkan Meral Akşener’in açıklamasını destekleyerek ekonominin, eğitimin çökmüş durumda olduğundan bu sonucu beklediklerini söyledi. Yıldızlar, yaptığı açıklamada seçim zamanını şartların ne olacağını henüz bilmediklerini ama şu anda adaylarının Meral Akşener olduklarını da vurguladı.
 
İYİ Parti Çanakkale İl Başkanı Selahattin Yıldızlar, Genel Başkan Meral Akşener’in ‘erken seçim’ konuşması hakkında açıklamada bulunarak, “Ekonomi çok bozuk olduğundan, eğitim dibe vurduğunda, bu noktalar doğrultusunda erken seçim olacağını düşünüyoruz. Genel başkanımızın tavsiyesi budur çünkü hükümetimiz bunu daha ileriye taşıyamayacak. Sistem çökmüş durumda. Eğitimde bakıyorsunuz ki internetler çökmüş, insanların evlerinde 2-3 çocukları var ama bilgisayarı yok veya televizyon tek. Ekonomiye bakıyorsun, insanlar evlerine ekmek götüremeyecek duruma düştüler. İşten çıkarılanlar bin 100 küsur alarak ev kirası mı verecekler, çocukların geçimini mi sağlayacaklar, fatura mı ödeyecekler? Gerçekten büyük sıkıntılar var. Bu yüzden bizim genel başkanımız diyor erken seçimi” dedi.
 
“EN AZ 3 BİN LİRA OLSUN”
Meral Akşener’in asgari ücretin 3 bin lira olması gerektiğini, vergilerin düşürülmesi gerektiği yönündeki açıklamalarla ilgili olarak ise Yıldızlar, “Asgari ücretin bu civarda olması gerektiğini düşünmemizin sebebi, bugünün şartlarında enflasyona baktığımızda hükümetimizin yüzde 14 dediği gibi değil. Yüzde 30’lardan baz alarak gittiğimiz zaman bunu insanlarımız görüyor. Bu yüzden biz diyoruz ki en az 3 bin lira olsun. Vergilerin ise düşürülmesi gerek” ifadelerini kullandı.
 
“ÇANAKKALE ÇÖKÜŞ İÇERİSİNDE”
“Çanakkale, dünyada eşi benzeri bulunmayan tarihiyle, deniziyle, Kazdağlarıyla, meyveciliğimiz var ama bunun değerlendirilmesi bir türlü yapılamadı” diyen Selahattin Yıldızlar, Çanakkale özelinde şu değerlendirmelerde bulundu: “Ama turizme bir türlü sıcak bakılmadı. Eceabat’ta gerçekleşen bir turizm var ama gelen insanlar Eceabat bölgesine geliyor ama Merkez’e gelmedikleri için, merkez esnaf hiçbir şekilde yararlanamıyor. Diğer konulara geldiğimizde, meyvecilik ve sebzecilikte insanların ürettiği meyveleri satamıyoruz. Bu sene şahit oldum; kiraz bahçelerini toplamadılar, dalında bıraktılar. İnsanlar domates ekiyor, zarar ediyor ve bu yüzden tarımı bırakmaya çalışıyor. Hayvancılık da aynı şekilde, değerlendirilmiyor. Bunlar sebebiyle Çanakkale çöküş içerisinde.”
 
“DEVLETİN BU OLAYA EL ATMASI GEREKİYOR”
Yıldızlar, esnafın da bu dönemde çok zor durumda olduğunu söyleyerek, “Biz de esnaf olduğumuz için çok daha net görebiliyoruz. Çay ocakları, kahvehaneler kapalı. Restoranlar paket serviste, yanında çalışan işçiler işten çıkarılmış. Bu insanların kiraları da var. Çok zor bir süreç ama devletin sağladığı hiçbir katkı yok. Verilen krediler var, onların ödeme günü geldi ama pandemi devamlı uzuyor, kısa bir süre içerisinde çözülecek gibi görülmüyor. Bunun için devletin bu olaya el atması gerekiyor, esnafı düşünmeleri gerekiyor. Esnaflar olmadığı zaman Türkiye’nin kalkınması çok zor. Ama görüyoruz ki, çok büyük sıkıntıdalar. Biz siyasi partiler olarak elimizden geldiğince destek olmaya çalışıyoruz ama bizim desteklerimiz lafta kalıyor” diye belirtti.
 
“BU DÖNEMDE BİZİM ADAYIMIZ MERAL AKŞENER’DİR”
HDP iddiaları ile ilgili cevap de veren İl Başkanı Selahattin Yıldızlar, “Genel Başkanımızın da dediği gibi, biz HDP ile bir araya asla gelemeyiz. Kesinlikle ve kesinlikle bir araya gelemeyiz. Buna HDP’ten de CHP’den de cevap geldi, İYİ Parti’den de açıklama geldi. Birlikte bir çalışma yok ortada” söyleyerek, Millet İttifakı’nın adayının CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu mu olacak sorusunu ise şu şekilde yanıtladı: “Bizim adayımızın Meral Akşener olduğunu söylüyoruz. Ama CHP’nin adayı Kemal Kılıçdaroğlu olabilir. Şimdiden bunu karar vermek zor. Seçim şartları ne olur, ortak bir aday olur mu bilinmez ama bu dönemde bizim adayımız Meral Akşener’dir. Seçim gününü beklemek zorundayız. Ona göre karar veririz. Henüz erken.”
 
“BİR ARAYA DA GELİNEBİLİR”
Yıldızlar, Deva ve Gelecek Partisi’nin genel başkana yaptıkları ziyaret sonrasında düşüncelerini açıklayarak, “Bugünkü sisteme baktığınız zaman yüzde 10 artı 1 olmak şartıyla oy oranını yakalamak için, insanları bir araya getirmek zorunluluk haline geldi. Konunun esas amacı bu. Bir araya da gelinebilir. Bunda bir sakınca görmüyoruz” dedi.
 
Sevi Gözay UĞURLU