Çanakkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı S.Kaya Üzen zeytin hasat sezonu devam eden Küçükkuyu’da faaliyette bulunan zeytinyağcı üyelere ziyaret gerçekleştirdi.

Ziyarette Kuzey Ege Zeytinyağları, Mavras Zeytinyağları ve S.S. 80 nolu Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifi yetkilileri ile görüşme gerçekleştirildi. Ziyaretler ile ilgili değerlendirme yapan Çanakkale Ticaret Borsası Başkanı S.Kaya Üzen, “Zeytin ve zeytinyağı sektörümüzde öne çıkan ilçemiz olan Ayvacık Küçükkuyu’da sektörde farkındalık yaratan üyelerimizden Kuzey Ege Zeytinyağları, Mavras Zeytinyağları ve S.S. 80 nolu Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifi’ne ziyaretler gerçekleştirdik. İlimizde zeytinyağı bizim bölgemizin altını. Bölgemizin nesilden nesile aktarılan kültürü. Pandemi sürecinde de zeytinyağımızın önemini daha da hissettik. Dünyanın bilinen en güçlü antioksidan ve antiviral maddesi olan zeytin yaprağının COVİD-19 ‘a çare olduğunu öğrendik” dedi.

Üye odaklı bir yönetim anlayışıyla çalışmalar yaptıklarına dikkat çeken Başkan Üzen, ziyarette Pandemi sürecinde hasat sezonunda yer alan zeytinyağcı üyelerimiz ile sektörün genel yapısını inceleme ve gözleme imkânı bulduk. Üyelerimizin zeytin-zeytinyağının kalitesi rekolte durumları ile ilgili görüşmeler gerçekleştirerek, Ticaret Borsası olarak yardımcı olabileceğimiz konularda kendileri ile istişarelerde bulunduk” diye konuştu. Başkan Üzen son olarak, “Ziyaret ettiğimiz firmalarımız hem İlimiz hem de ülke ekonomisine ve istihdamına çok büyük katkı sağlamaktadırlar. Başarılı çalışmalar gerçekleştiren üyelerimize yeni sezonun hayırlı, uğurlu ve bereketli olmasını diliyor, işlerinde kolaylıklar temenni ediyorum” dedi.
 


Kaynak: Haber Merkezi