Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan koronavirüsle mücadele kapsamında hafta sonu uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasının ilk haftası bitti. Geçtiğimiz Cuma akşamı saat 21.00’de başlayan sokağa çıkma yasağı Pazartesi 05.00’da son buldu. Polislerin sıkça denetim yaptığı Çanakkale’de, vatandaşların saatler konusunda çok fazla şaşırdığı gözlemlendi.
 
Geçtiğimiz hafta sonu tüm Türkiye’de olduğu gibi Çanakkale’nin sokakları da sessizliğe büründü. Vatandaşlar sadece maskeleri ile marketlere ihtiyaç alışverişi için gidebilirken, İskele Meydanı gibi merkez noktalarda çalışma izni olanlar dışında kimse görülmedi.
 
Cuma günü saat 21.00’da başlayan yasaklarla beraber, sokaklar boş kaldı. Cumartesi ve Pazar günleri ise, vatandaşlar sadece market alışverişlerini giderebilmek için maske ve sosyal mesafe kuralına uyarak dışarı çıktı. Bütün hafta sonu ise, restoranların paket servislerinin çok fazla olduğu görüldü.
 
Emniyet güçleri ise şehrin birçok farklı noktasında yerini alarak, hafta sonu nöbetini Pazartesi 05.00’a kadar sürdürdü. Vatandaşların en çok yasakların saatleri konusunu karıştırdıklarını söyleyen polis ekipleri, Çanakkale’nin kurallara uyduğunu belirtti. Yasakları ihlal eden birkaç kişi hakkında ise tutanak tutulduğunun bilgisini veren polis ekibi, kuralların daha dikkatli okunması ve bilinmesi konusunda vatandaşları uyardı.
 
Gizem Tuğçe BAYHAN