Ak Parti Çanakkale İl Kadın Kolları Başkanı Gülsüm Üstün, 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü dolayısıyla kentin ilk kadın Milletvekili Zekiye Gülsen’in kabrini ziyaret ederek burada bir açıklama yaptı.
 
Kadın Kolları Başkanı Gülsüm Üstün, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte, 1969 yılında yapılan seçimlerde Adalet Partisinden aday olarak Meclis’e giren Çanakkale’den ilk kadın milletvekili Zekiye Gülsen’in mezarına ziyarette bulundu. Dünya Kadın Hakları Günü’nde kentin ilk kadın vekiline vefasını gösteren Ak Partili kadınlar adına Başkan Gülsüm Üstün burada bir açıklama gerçekleştirdi.
 
Üstün, “Bugün Dünya Kadın Hakları Günü. Aynı zamanda ‘Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkı’ tanınmasının 86'ıncı yılı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, kadınlarımızın her alanda ileri bir seviyede olmasını arzu ederek bütün dünya ülkelerinden önce 5 Aralık 1934 tarihinde Türk Kadınına ‘Seçme ve Seçilme Hakkı’ tanıdı. 5 Aralık 1934’de Türkiye Cumhuriyetinde kadınlara seçme ve seçilme hakkı tanınırken, o dönemde Avrupa’daki bazı gelişmiş ülkelerde bile kadınların bu hakkı bulunmuyordu.
Kadınlarımız; annelerimizdir, eşlerimizdir, çocuklarımızdır, sevdiklerimizdir, evine ekmek götüren emekçilerdir. Şiddetsiz bir yaşam her kadının en temel insan hakkıdır. Kadına yönelik fiziksel, cinsel, ekonomik şiddete ve tacize karşı mücadelemizi veriyoruz. Bizler bu mücadele halindeyken Atatürk'ün kadına verdiği insana, ülkeye ve devlete verdiği değer ile ilerlemekteyken; Atatürkçülüğü bırakıp, Atatürk'e sarılan bir CHP ile karşı karşıyayız. İstanbul’da tecavüz vakaları yaşanıyor, CHP İl Başkanlığı örtbas ediyor. Kadın kadının yanında olmuyor!  Atatürk'ü kalkan olarak kullanmaktan vazgeçin. Sizler ayıplarınızı Atatürk'ün ardına sığınarak örtmeye çalışan, Atatürkçülüğü, bakış açısını ilke ve inkılaplarını idrak edememiş bir zihniyetsiniz sadece, kendi fikirlerinizle çıkın sahneye! Örtbas ederek, susarak, milli değerler ardına sığınarak değil. Sesimizi kadına karşı fiziksel, cinsel her türlü şiddete ve tacize karşı sessiz kalanlara ve mağdur edenlere yükselten kadınların destekçisi olup kadınlarımızın bugün ve her gün daha güvenli bir dünyada insan onuruna yakışır, şiddetten uzak ve eşit haklar ile hayatlarını istihdam etmeleri için yanlarında destekçileriyiz. Unutmayalım ki, ‘Kadına Yönelik Şiddet İnsanlığa İhanettir’. Kadınlarımızın yani geleceği şekillendiren insanların 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Gününü kutluyor, şiddetin değil sevginin büyütüldüğü vicdanlı yürekler ile çoğalmayı temenni ediyorum” açıklamasında bulundu.
 
Gülçin AKIN