Mustafa Kemal Atatürk’ün Millet Mekteplerinde Başöğretmenliği kabul edişinin yıldönümü olan 24 Kasım Öğretmenler Günü, Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen tören ile kutlandı. Pandemiden ötürü, sınırlı sayıda katılımcı ile gerçekleştirilen törende öğretmen adayları için temsili yemin töreni de düzenlendi.
 
Tüm Türkiye’de olduğu gibi Çanakkale’de de Öğretmenler Günü için tören düzenlendi. Törene; Vali İlhami Aktaş, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Boğaz ve Garnizon Komutanı Mehmet Cem Okyay, İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Sedat Murat, ildeki kurum ve okul müdürleri ile birçok öğretmen katıldı.
 
İl Milli Eğitim Müdürlüğünün Atatürk Anıtı’na çelenk koyması ile başlayan tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti. Törende günün anlam ve önemine yönelik konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz, “Büyük Önder Atatürk’ün millet olarak çağdaşlaşma mücadelemizdeki liderliğinin, başöğretmenlik unvanı ile taçlandırıldığı bugün bizlere eğitimin ülkemiz için ne kadar elzem olduğunu göstermiştir. Eğitim, toplumsal aydınlanma ve çağdaş dünya ile bütünleşmenin temel amacı öğretmenler ise bu zorlu sürecin temel unsurlarıdır. Öğretmenlik sadece bir meslek değildir, bir misyondur. Öğretmenlik dört duvarın arasında bilgi vermenin çok ötesinde, bir insanı dolayısıyla toplumu değiştirme ve yenileme gayretidir. Kültürümüzde öğretmenlerimiz, anne ve babalarımız kadar değerli, onlar kadar azizdir. Biz bir harf öğretinin, kırk yıl kölesi olacak kadar öğretmenlere önem vermiş bir kültüre sahibiz. Öğretmenlerimiz emekli olsa bile yetiştirdikleri öğrenciler, ülkeye ve topluma hizmet etmeye devam edecek, biz de bir zamanlar toprağa attığımız tohumların kocaman bir ağaç oluşunu keyifle izleyeceğiz” dedi.
 
“GELECEĞİN AYDINLIK NESİLLERİNİ BÜYÜK SABIR VE ÖZVERİLİ İLE YETİŞTİRMEKTESİNİZ”
“Bakanlığımız, içinde bulunduğumuz pandemi sürecinin başından bu yana, öğretmenlerimizden de katkısıyla uzaktan eğitim sürecini en iyi şekilde yürüterek, örnek olacak bir çalışmaya imza atmıştır” diyen Yılmaz, “Öğretmenlerimiz, VEFA sosyal birimlerinde gönüllü çalışarak, öğretmenliğin sadece ders vermek olmadığını, zor zamanlarda ihtiyacı olan vatandaşlarımıza süreç boyunca destek olarak, milli birlik ve beraberlik gücümüzü tüm dünyaya göstermişlerdir. Meslek liselerimizin özverili öğretmenleri el ele vererek, toplum sağlığı için gerekli malzemeleri üretip, zor günlerde verilen mücadeleye ciddi anlamda destek olmuşlardır. Daha güçlü bir ülke için, geleceğimizi emanet edeceğimiz nesillerimizin, 2023 hedeflerimiz ve 2053 ufkuyla, milli değerlerimize bağlı, tarihini bilen, geçmiş ve gelecek arasında köprü kurarak, kültürümüzü yansıtan üretimler gerçekleştirerek medeniyet tasavvurumuzu hayata geçireceğine yürekten inanıyorum. Gayesi vatan olup, kendini bu mesleğe adamış değerli meslektaşlarım; bizlerden geleceğimizi devir alacak yavrularımızı yarınlara hazırlamakta milli birlik ve beraberliğimizin teminatı, geleceğin aydınlık nesillerini büyük sabır ve özverili ile yetiştirmektesiniz. Hepinize verdiğiniz emek ve gösterdiğiniz özveriden dolayı teşekkür ediyorum. Bir milletin, bir devletin geleceğini hazırlamak sorumluluğunu taşıyan öğretmenlerimizin huzur ve mutluluklarının paylaşıldığı nice yıldönümlerinde, gözlerinin ve gönüllerinin gülmesi dileğiyle tüm öğretmenlerimizin, Öğretmenler Gününü kutlar; sağlık, mutluluk ve esenler dilerim” ifadelerini kullandı.
 
Konuşmaların ardından, Atatürk Ortaokulu’ndan Elif Başol ‘Öğretmenim’ isimli şiirini okumadı. Törende ayrıca öğretmen adayları için, temsili yemin töreni düzenlendi. Öğretmen adayları Berna Sertkaya, Ezgi Kaya ve Yasemin Otçu bayrağa el basarak, yeminlerini okumasının arından tören sona erdi.
 
Gizem Tuğçe BAYHAN