Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Cumhuriyetimizin ilan edilişinin 97. yıl dönümünü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tüm Türkiye’de olduğu gibi Çanakkale’de de törenlerle kutlanıyor.
 
29 Ekim kutlamaları dün Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk anıtına çelenklerin sunulmasıyla başladı. Koronavirüs dolayısıyla sosyal mesafe kurallarına uygun gerçekleştirilen törende Vali İlhami Aktaş, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mehmet Cem Okyay ve Belediye Başkanı Ülgür Gökhan tarafından Atatürk anıtına çelenkler bırakıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla son buldu.
Cumhuriyet Bayramı kutlamaları bugün (29 Ekim Perşembe) saat 10.00’da Cumhuriyet Meydanında; tebriklerin kabulü, saygı duruşu, istiklâl marşı, bayrağın göndere çekilmesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mesajının okunması ve Vali İlhami Aktaş tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşmanın yapılması ile gerçekleştirilecek. Hava koşullarının uygun olmaması halinde ise tören saat 10.00’da Deniz Polis Evinde yapılacak.

Gülçin AKIN