Çanakkale Baro Başkanı Av. Bülent Şarlan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Şarlan mesajında şu ifadeleri kullandı:
"Cumhuriyetimizin 97. yıldönümünde aynı inançla vurguluyoruz: “HAKİMİYET, KAYITSIZ ŞARTSIZ MİLLETİNDİR”
Azimle, inançla, kahramanlıkla yazılan bir kurtuluş destanının ardından, ağır bedellerle ve büyük fedakarlıklarla kurulan Cumhuriyetimizin 97. yıldönümü kutlu olsun.
Bağımsızlığına düşkün milletimizin, azim ve kararlılığı sayesinde “Hakimiyet Kayıtsız Şartsız Milletin” olmuştur.  Nitekim Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün de belirttiği gibi “Türk milletinin karakter ve adetlerine en uygun olan idare, Cumhuriyet idaresidir.” 
Adaletin, hukukun, çağdaşlığın öncüsü olan Cumhuriyet, insanımızın kendi kendini yönetebilmesinin ve egemenliğin sadece millete dayalı hale getirilmesinin en büyük teminatı ve güvencesidir.
Biz Çanakkale Barosu Avukatları bu bilinçle Cumhuriyetimizi ve milli egemenliğimizi, yorulmadan her zaman koruyacak ve sahip olduğumuz değerlere bağlılığımızı devam ettireceğiz. Gururla ve heyecanla kutladığımız Cumhuriyetimizi, kararlı ve sağlam adımlarla ilerleye götürmek en büyük gayemiz olacaktır.
Bu duygu ve düşüncelerle;
Cumhuriyeti bizlere armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Cumhuriyetimizin 97. yılını kutluyor, saygılar sunuyorum."
 


Kaynak: Haber Merkezi