İletişim Başkanlığı tarafından Bursa, Samsun, Konya, Kayseri, Antalya, Diyarbakır ve Çanakkale’de kurulan Dijital Gösterim Merkezleri, tarihi olayları ve ülkedeki gelişmeleri, sinevizyon şeklinde vatandaşlarla buluşturmaya devam ediyor.
 
Geçtiğimiz Temmuz ayında Hamidiye Tabyalarının içine kurulan Dijital Gösterim Merkezi, çeşitli konuları vatandaşlara farklı deneyimler ile sunuyor. Milli bayramlar, tarihi olaylar ve ülkedeki çalışmalar hakkında bilgi veren sinevizyon gösterimleri ile vatandaşlara sunuluyor.
 
Beş farklı bölümden oluşan Dijital Gösterim Merkezi’nin girişinde ziyaretçiler, merkez hakkında bilgi almalarının ardından, 360 derece görsel deneyim alanına gelerek burada sinevizyon gösterimini seyrediyor. Merkez de ayrıca görme engelli yolu ve işitme Engelliler için işaret lisanıyla anlatım imkanı da bulunuyor.
 
Dijital Gösterim Merkezi yetkilisi, konuların 20 günde bir değiştiğini söyleyerek, tarihi ve önemli günlerle ilgili gösterimlerin yapıldığını söyledi. 28 Eylül’ün Preveze Deniz Zaferi olmasından dolayı 360 derece görsel deneyim alanında konuyla ilgili bir gösterim yapıldığını belirten yetkili, birkaç güne kadar 29 Ekim ile ilgili yeni bir gösterimin başlayacağının bilgisini verdi.
 
Aylık olarak 2 binin üzerinde ziyaretçi sayısına erişen Dijital Gösterim Merkezi’nin içerisinde şu anda Preveze Deniz Zaferi’nin yanı sıra, Karadeniz’de yapılan doğalgaz çalışmaları ve Mehmet Akif Ersoy hakkında da bilgilendirici videolar yer alıyor.


Gülçin AKIN