Akademik Oda Çanakkale Kurucu Ortağı Muhammet Aydın, koronavirüs sürecinde uzaktan eğitime geçilmesi sonrasında odaklanma problemlerin ortaya çıkması ile birlikte, öğrencilerin online eğitimden uzaklaştıklarını söyledi. Aydın, bu soruna karşı Akademik Oda olarak öğrencilere bire bir, yüz yüze eğitim yapma olanağı sunduklarını belirterek, “Burada amaç öğrenciler için çok değerli olan eğitimin geri kaldıkları bölümü tekrar geri kazanmaları ve girecekleri Liselere Giriş Sınavına ve Yükseköğretim Kurumları Sınavlarında başarılı olmalarını sağlamak” ifadelerini kullandı.
 
Pandemi sürecinde öğrencilerin uzaktan eğitime çok fazla ayak uyduramadıklarını söyleyen Akademik Oda Çanakkale Kurucu Ortağı Muhammet Aydın, “Öğrenciler koronavirüs sürecinde çok uzun süre yüz yüze eğitim sisteminden uzak kalmaları ders yapmalarını ve ders çalışmalarını da olumsuz etkiledi. Uzaktan eğitimde imkanı olmayan öğrenciler için bir şey söylenemez, ama bir çok imkanı olan öğrencide veli denetiminden uzak kaldıkları için uzaktan eğitimlere katılmadılar. Online eğitime katılan öğrenciler de eğitim almakta zorlandı. Dolayısı ile öğrencilerin eğitimlerinde bir geri kalma söz konusu oldu” şeklinde anlattı.
 
“ÖZEL SINIFLARDA ALMA İMKANINA KAVUŞUYOR”
Akademik Oda Çanakkale olarak bu açığı kapatabilecek bir eğitim verdiklerini ifade eden Aydın, “Koronavirüs tedbirlerine de uyarak öğrencilerimize yüz yüze ve bire bir özel ders vererek geri kaldıkları ders konularını çok daha hızlı bir şekilde işleyebiliyoruz. Öğrenci bire bir yüz yüze eğitimde hem tekrar ders ve eğitim disiplinine giriyor hem de eksik ve geri kaldığı konuları hızlı ve düzenli bir şekilde işleyebiliyorlar. Böylelikle öğrenciler koronavirüs nedeni ile alamadıkları eğitimi birebir yapılan özel sınıflarda alma imkanına kavuşuyor. Tabii burada amaç öğrenciler için çok değerli olan eğitimin geri kaldıkları bölümü tekrar geri kazanmaları ve girecekleri Liselere Giriş Sınavına ve Yükseköğretim Kurumları Sınavlarında başarılı olmalarını sağlamak. Bunun için Akademik Oda Çanakkale olarak tecrübeli ve uzman kadromuzla bu öğrencilerimize yüz yüze eğitim vererek onları bu zorlu sınavlara en iyi şekilde hazırlanmalarını sağlıyoruz bu onların eğitimi ve geleceği açısından çok önemli. Özel sınıflardaki yüz yüze eğitimler öğrencinin eksik kaldığı ya da zayıf olduğu konulara ağırlık verildiği için öğrenci açısından çok önemlidir. Eğitimdeki eksikliklerini yüz yüze özel eğitim ile gideren öğrenciler sınavlarda çok daha fazla başarını oluyorlar” diye konuştu.
 
“BAŞARILAR ASLA TESADÜF DEĞİLDİR”
Aydın, sınavlara yönelik çalışmalar hakkında ise şunları söyledi: “Çanakkale Akademik Oda’ da Yüksek öğretim sınavlarına hazırlanan adaylara da yüz yüze özel ders veriliyor. Yükseköğretim Kurumları Sınavı. Sınavın ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi( TYT)’ye ve yükseköğretim giriş sınavının ikincisi olan aynı zamanda üniversite sınavına giren öğrencilerin kendi alanlarındaki alan başarısını ölçmek için yapılan Alan Yeterlilik Testi (AYT) sınavlarına hazırlık yapan öğrenciler içinde kurumumuzda alanında uzman olan kadrolarımızla bu yüz yüze özel dersleri de veriyoruz. Ayrıca tüm Akademik Oda Çanakkale öğrencilerine bu zorlu sınav süreci öncesinde ve sınava hazırlık sürecinde eğitim koçluğu desteği de veriyoruz. LGS ve YKS’ ya hazırlanan öğrencilerin yanı sıra KPSS’ ye hazırlanan adaylar içinde eğitimlerimiz var. Özellikle KPSS konusunda Akademik Oda çok önemli başarılara sahip ve KPSS konusunda oldukça da iddialı. Başarılı olmamızın da tabi ki nedenleri var başarılar asla tesadüf değildir. Adayların KPSS’ ye hazırlayan  bu kategoride tanınmış birbirinden başarılı hocalarla çalışıyoruz. Başarımızın sırrı da aslında bu. KPSS’ de, Sınıf Öğretmenliği, Okul Öncesi Öğretmenliği, Beden Eğitimi Öğretmenliği, Türkçe Öğretmenliği, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği gibi alanların yanı sıra Eğitim Bilimleri ve Genel Kültür Genel Yetenek hizmetleri de sunuyoruz ve bu sınavları öğrencilerimiz için kolaylaştırıyoruz. Tecrübeyi uzman kadroyla bir araya getirip birkaç yıl içerisinde Türkiye’deki eğitim kurumları arasında söz sahibi olmayı hedefliyoruz.”
 
Gülçin AKIN