Kampüs Koleji geçtiğimiz 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü kapsamında, öğrenciler ve aileleri ile birlikte gerçekleştirdikleri bir proje ile Biga’da sokak canları için mama bağışında bulundu. Biga Sokak Hayvanlarını Koruma Derneği’ne gerçekleştirilen bağış sonrası teşekkürlerini ileten Dernek Başkanı İsmail Hakkı Özarı ise yapılan destekten dolayı mutlu olduklarını söyleyerek, duyarlı tüm vatandaşlara teşekkür etti.
 
4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü sebebiyle, öğrencilerin hayvan sevgini arttırmak ve sokak hayvanlarını besleme bilincini oluşturmak amacıyla Kampüs Koleji Biga Sokak Hayvanlarını Koruma Derneği’ne mama bağışında bulundu. Kampüs Koleji yaptığı açıklamada, “4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü kapsamında öğrencilerimiz ve aileleri tarafından Biga Sokak Hayvanlarını Koruma Derneğine dünyamızı paylaştığımız can dostlarımıza mama yardımında bulunduk. Hayvan dostları ilk kez İngiltere'de 1822 yılında; hayvanları korumak, insanların hayvanlara iyi davranmalarını, daha iyi koşullarda beslenme ve korunmalarını sağlamak amacıyla Hayvanları Koruma Birliği'ni kurdular ve ardından ilerleyen tarihlerde 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü olarak kutlanmaya başlandı. Hayat küçük dostlarımızla güzel” ifadelerini kullandı.
 
“GELEN MAMALAR GERÇEKTEN BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ”
Yapılan bağıştan ötürü çok sevindiklerini söyleyen Biga Sokak Hayvanlarını Koruma Derneği(BİSHAK) Başkanı İsmail Hakkı Özarı ise, “Biga’daki hayvan severler, sokak hayvanlarını kısıtlı imkanları ile zor şartlarda besliyorlar. Çoğu zaman maddi sıkıntılar ile karşılaşıyorlar. BİSHAK kurulduğundan kısa süre sonra Biga Belediyesi derneğimize mama yardımı yapıyor ancak çok kısıtlı miktarda. Biz dernek olarak imkanları kısıtlı tüm hayvan severlere de yardım yapmak isteriz. Gerek bizim imkanlarımızın yetersizliği, gerek belediyenin verdiği mamanın azlığı sebebiyle ancak üyelerimize mama yardımı yapabiliyoruz. 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’nde sokak hayvanları için Kampüs Koleji ana sınıfının mama toplayıp, derneğimize bağışlaması çok anlamlı. Çocuklarımıza umarım hayvan sevgisi aşılar. Gelen mamalar gerçekten bizim için çok önemli. Kolej görevlilerine bu organizasyon için, çocuklarımıza da bu duyarlılıkları için, derneğimiz adına çok teşekkür ederim” şeklinde konuştu.
 
Gizem Tuğçe BAYHAN