Ak Parti Grup Başkanvekili Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak’ın 1915 Çanakkale Köprüsü ile alakalı eleştirisine sert bir dille cevap verdi.

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak’ın gündeme ilişkin açıklamaları sırasında Gelibolu ile Lapseki arasında yapımı devam eden 1915 Çanakkale Köprüsüyle alakalı sözleri, Ak Parti Grup Başkanvekili Çanakkale Milletvekili Bülent Turan’ı kızdırdı.  CHP’li Öztrak’ın konuşması esnasında “Çanakkale’ye köprü yapılıyor. Yandaşa üç köprü daha yapabileceği kadar para garanti ediliyor. Pandemide esnafa verilmeyen paralar, tıkır tıkır bu müteahhitlere ödeniyor. Sonra da çıkıp ‘Milletin cebinden tek kuruş çıkmadı’ diyorlar” şeklindeki sözlerine Turan’dan cevap gecikmedi.

Turan ard arda attığı tweetlerde şu ifadeleri kullandı; “Hırs, cehalet sizi esir almış! Yalanlarınıza sadece siz inanıyorsunuz! Milletimize hizmet bizim için onur, sizin için eziyet! Biz yaparız, siz bakar ve kötülersiniz. 1915 Çanakkale Köprüsü şehrin sanayisi, tarımı, turizmi ve ulaşımı için geç bile kalınmış bir vizyon projedir. İddialarınızın tümü yalan ve yanlış! Proje sadece köprüyü değil; yaklaşık 6,5 km'lik 1915 Çanakkale Köprüsü'nü, 88 km'lik otoyolu ve 13 km'lik bağlantı yollarını kapsamaktadır. Kayıtlarda olduğu gibi, toplam yatırım maliyeti finansman giderleri de dahil 3.1 milyar Avro’dur. Tüm dünyanın gözü önünde açık ve şeffaf bir ihale süreci yapılmıştır. Bugüne kadar kamudan da herhangi bir garanti ödemesi olmamıştır. Ayrıca proje istihdama, bölge ekonomisine ve sosyal imkanlarına 14 milyar Avro'nun üzerinde katkı da sağlayacaktır. Biraz da gurur duyun!”

Gülçin AKIN