Ezine' ye 2 kilometre mesafede, 1.360.000 metrekare alan üzerine kurulacak olan Ezine Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin idare binası için temeller atıldı. Pandemi sebebiyle temel atma töreni düzenlenemediğini, ilerleyen zamanlarda belki bir açılış olabileceğini söyleyen Ezine Gıda İhtisas OSB Yönetim Kurulu Üyesi Alper Altınok, bir yandan firma talepleri ile ilgilendiklerini ve OSB’nin çok fazla ilgi gördüğünü söyledi.
 
Çanakkale Valiliği öncülüğünde, Çanakkale İl Özel İdaresi, Ezine Belediyesi ve Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı'nın katılımıyla 2016 yılında kurulan Ezine Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin inşası devam ediyor. Çanakkale’nin tarım sevkiyatına ve ihracatına destek olacak olan bu projenin idare binasının temelleri ise geçtiğimiz gün atıldı.
 
Ezine Gıda İhtisas OSB’nin altyapı çalışmalarının devam ettiğini belirten Ezine Gıda İhtisas OSB Yönetim Kurulu Üyesi Alper Altınok, bilgi paylaşımında bulundu. Altınok, “Altyapıda yüzde 40 civarına geldik. Elektrik ana hat projemiz şu anda yüzde 60’larda, döşenmeye devam ediyor. İç aydınlatma ve şebeke hattımız da organize sanayi bölgesi içindeki şebeke hattımız da organize sanayi bölgesinin içindeki elektrik hattı da yer teslimi yapıldı. İdare binamızın temeli atıldı, inşası devam ediyor” dedi.
 
TALEPLER ARTIYOR
“Biz de firmalarla ilgili kapasite raporlarını hazırlıyoruz, bize başvuran firmalarla ilgili değerlendirmeler yapıyoruz” diyen Altınok, 91 parsel için 150’ye yakın firmanın talepte bulunduğunu ve gittikçe arttığını belirtti.
 
Gizem Tuğçe BAYHAN