2019 senesinde Nisan ayında uygulanmaya başlanan ‘nöbetçi noter uygulamasına’, koronavirüs salgını sebebiyle ara verildi. Noter Nagihan Elibol, konu hakkında bilgi vererek uygulamanın kaldırılmadan önce vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördüğünü söyledi.
 
Geçtiğimiz sene yürürlüğe konulan ‘nöbetçi noter uygulaması’ salgın sebebiyle duraklatıldı. Koronavirüsün Türkiye’de görüşmesi sonrasında,  alınan tedbirler kapsamında yoğunluğu azaltmak ve kalabalık grupların oluşmasını önlemek amacıyla, bazı uygulamaların duraklatılmasına karar verilmişti. Hafta içi işleri olduğundan dolayı, hafta sonu notere gelen vatandaşların oluşturduğu kalabalığın önlenmesi amacıyla, uygulamaya son verildi. Nöbetçi noter uygulamasının, gelecek zamanda tekrar başlayıp başlamayacağı ise henüz bilinmiyor.
 
Konuyla ilgili bilgi veren Noter Nagihan Elibol, “Nöbetçi noterlik uygulaması, vatandaşlar için güzel bir uygulamaydı. Hafta içi çalışanlar gelemiyordu, hafta sonu işlerini halledebiliyorlardı. Pandemi olduğundan ötürü bu uygulama kaldırıldı. Geçtiğimiz yıl Nisan ayında başlayan bu uygulama, koronavirüs nedeniyle son buldu ve şu anda tekrar olması yönünde bir gündem yok” ifadelerini kullandı. 
 
“HALA ARAYIP, OLUP OLMADIĞINI SORANLAR VAR”
Nöbetçi noter uygulamasına talebin çok yoğun olduğunu söyleyen Noter Elibol, “Hafta sonu çok fazla yoğun oluyordu. Vatandaşlar nöbetçi noter uygulamasına fazla talep gösteriyorlardı. Şimdi hala arayıp, olup olmadığını soranlar var. Fakat uygulamanın geri dönüp dönemeyeceği ile ilgili de bir gelişme şu anda yok” dedi.
 
Gizem Tuğçe BAYHAN