Windows işletim sistemi çoğu kullanıcı için son derece faydalı bir işletim sistemi olarak ifade edilir. Windows hosting, çeşitli Windows araçlarını ve dillerini (.net ve .asp gibi) kullanan bir web sitesine sahip olan tüm kişiler için en uyumlu barındırma çözümlerinden biri olarak bilinir. Windows işletim sisteminin çalıştığı tüm sunucu hizmetlerine Windows hosting adı verilir.

Hosting hizmetleri, Türkiye dahil olmak üzere pek çok ülkede aktif halde servis sağlar. Güçlü altyapıya sahip olması ile bilinen Windows hosting hizmetleri, bu bağlamda kullanıcılarına günün her saati hizmet sunar. Windows hosting, Windows işletim sistemi ile ilgili olan hosting işlemlerinize katkıda bulunur. Bu hosting sistemini çoğu zaman kurumsal firmaların seçtiğini söylemek mümkün.

Kurumsal firmaların hizmet olarak tercih ettiği Windows web hosting kişilerin Windows sunucuları ile çalıştırılır. Sahip oldukları kurumsal şirketleri için hizmet alan kişiler, bu hosting hizmetini Windows aracılığı ile sağlamış olur. Windows sunucuları, Windows hosting hizmeti sayesinde bazı yazılım teknolojileri eşliğinde birbirinden farklı veri tabanlarına destek sağlar. 

Kurumsal kimliği olan şirketler başta olmak üzere, Windows hosting pek çok kullanıcıya ulaşabilir. Windows sunucularının Windows hosting sayesinde ASP.NET ve ASP gibi çeşitli yazılım teknolojilerini desteklemektedir. Ayrıca bu yazılım teknolojilerine ek olarak Windows hosting hizmetinin, MSSQL ve MySQL gibi birbirinden çeşitli veri tabanlarını da desteklediğini söylemek mümkün. 

Windows Hosting Güvenli Midir? Hosting Güvenliği Nasıl Sağlanır?
Hosting hizmeti almayı arzu eden kullanıcılar, sitelerinin kesintisiz bir biçimde yayınlarına devam edebilmeler için hosting hesaplarına başvurmalıdır. Bu sebeple Windows hosting hesaplarının oldukça güvenli olması gerekir. Güvenliği sağlamak amacıyla, güçlü bir şifre kullanabilirsiniz. Bu şifrenin güçlü olması için mutlaka sayı, büyük ve küçük harf, özel karakterler, noktalama işaretleri içermesi gerekir.
Windows hosting hesabını tercih edecekseniz kaynağı belli olan yazılımları kullanmanız, güvenliğiniz açısından en doğru tercih olacaktır. Güvenliği sağlamak için şifre girerken ekran klavyesi kullanmanızda fayda var. Kaynağı belli olmayan yazılımları tercih etmediğiniz sürece, Windows hosting hizmeti sizin için son derece güvenli olacaktır. 
Pek çok kişi tarafından bilinen Windows işletim sistemi web hosting konusunda oldukça yararlıdır. ASP ile yayınlanan modüllerde Windows hosting seçmek, kullanıcılar için son derece doğru bir tercih olacaktır. Ayrıca, Windows işletim sistemini kullanmayı tercih eden kişiler bu hosting hizmetini tercih etmek zorunda değildir. Yine de Windows işletim sistemine sahip bilgisayarlar üzerinde Windows hosting hizmetinden faydalanabilirsiniz.
Windows hosting paketleri hosting hizmeti almayı tercih ettiğiniz firmaya göre değişkenlik gösterebilir. Windows hosting hizmetini, diğer hosting hizmetlerinden ayıran en temel özelliklerden biri, web server yazılımıdır. Bu sistemlerde ASP ve PHP adı verilen scripting dilleri söz konusudur. Hosting hizmeti almak isteyen kullanıcılar ASP türevlerinde bir yazılıma sahipse Windows hosting hizmetini rahatça tercih edebilir.

Windows Hosting Hizmeti Tercih Edilebilir Mi?
Windows işletim sisteminin kurulu olduğu bilgisayar ve sunucularda bulunan Windows hosting, bir çeşit barınma alanı olarak ifade edilir. “Windows hosting nedir?” sorusuna en uygun cevap bu şekilde mümkün olabilir. HTML, ASP gibi programlama dilleri ile kusursuz bir biçimde çalışan web hosting hizmetlerinden biri olarak karşımıza çıkar. Genellikle bu hosting türü, ASP tabanlı siteleri çalıştırır.
Windows hosting hizmeti almak isteyen kullanıcılar, bu sunucu tipine uygun panelleri de merak eder. Windows hosting panel tipinin genel olarak, Plesk Panel ile beraber kullanılması tercih edilir. Windows hosting hizmeti, ASP tabanlı sitelerde sorunsuz bir biçimde çalıştırılır.
ASP tabanına ek olarak Windows hostingler  java, javascript, HTML ve flash dosyalarını çalıştırmada da uyum gösterir. Bu tabanlara ek olarak Windows hosting hizmetleri, Plesk, MsSQL ve MySQL tabanlarında da uyum gösterdiği için tercih edebilirsiniz.
Açık kaynak kod altyapıya sahip olan web sitelerinde Windows hosting hizmeti kullanılması çoğu zaman tercih edilmez. Bu tür yazılımlara örnek WordPress, Joomia, Drupal ve OpenCart yer almaktadır. Bu sistemlerin çalıştırılmasında Windows hostingi kullanmak çoğu zaman önerilmez. Bunun sebebi, PHP tabanlı sistemlerin Linux hostinglerde çok çok daha verimli çalışması şeklinde ifade edilir.

Windows Hosting Tavsiye Edilir Mi?
Windows hosting hizmetini tercih etmek için, web sitenizin tabanının Windows hosting hizmeti ile uyum göstermesi gereklidir. Sahip olduğunuz sitenizde ASP, Microsoft, Front Page gibi ürünlerinizi verimli bir biçimde kullanabilmek adına, Windows hosting tavsiye edilir. Dosyalarınızı tüm platformlardan hostinge yüklemek için Windows tabanlı bir hosting kullanmanız önerilir.
Piyasanın en önemli işletim sistemlerinden biri olan Windows, hosting seçiminde çok da önemli bir etmen sayılmaz. Yani, Windows hostingi tercih etmek için bilgisayarınızın işletim sisteminin Windows olup olmaması hiç önemli değildir. Frame Work, Windows sunucuları arasında yüksek performanslı olmasıyla bilinir. Windows tabanlı sunucuların yüksek performansı sağlaması ASP.NET ile mümkün olur.
Kurumsal firmalar için Windows hosting en çok tavsiye edilen hosting hizmetlerinden biri haline gelmiştir. Bu sebeple Windows hosting kurulumu da merak edilenler arasındadır. Windows hosting kurulumunda Windows serverına ihtiyaç olup olmadığı tartışılan bir konudur. Pek çok kurumsal firma, Windows işletim sistemine sahip olması sebebiyle Windows hosting kullanmayı tercih eder.
Hosting hizmetinden faydalanan kullanıcıların, seçeceği hosting türünde kullanılan işletim sistemi önemlidir. Bu sebeple Windows işletim sistemi ile beraber Windows hosting hizmeti talep edilir. Seçilen Windows hosting türünde altyapıya oldukça dikkat edilmelidir. Pek çok yazılım tabanıyla uyumlu bir biçimde çalıştığı için Windows hosting hizmeti, pek çok kullanıcı tarafından tercih edilir.

Windows Hosting Fiyat Aralığı ve Sunduğu Hizmet Nasıldır?
Kullanıcılar, Windows hosting hizmetinden en üst düzeyde faydalanabilmek adına ASP dilleri ile yazılmış sunucularda tercih etmelidir. Bunun sebebi, Windows hostinglerin en yüksek performansı ASP tabanında göstermesi olarak ifade edilir. Windows işletim sisteminin kurulu olduğu tüm bilgisayarlarda kullanılabilen Windows hosting, fiyat bakımından da hizmet veren firmalara göre değişiklik gösterir.
Kullanıcıların talep ettiği hosting hizmetinde belli başlı belirleyici özellikler söz konusudur. Windows hosting fiyatları teknik destek hizmeti kalitesine bağlı olarak değişkenlik gösterebilir. Windows hosting hizmetleri, kullanıcıların karşılaştığı bir soruna hızlı çözüm sunduğu zaman son derece kaliteli bir hale bürünür. Yaşanılan teknik sorunlara getirilen hızlı çözümler, Windows hosting hizmetinin kalitesini belirleyici roldedir.
Windows hosting hizmetinin devamlılığını sağlamak açısından hızlı ve sorun çözücü teknik desteklerde bulunmak oldukça önemlidir. Sorun çözümü konusunda başarısız ya da cevap verme süresi aşırı uzun teknik destek hizmeti yüzünden projeniz kesintiye uğrayabilir. Bu durumlarla karşılaştığınız takdirde, prestij kaybına ya da ziyaretçi kaybına uğrayarak satışlarınızda düşüş gözlemlenir.
Bu derece tatsız olaylar yaşanmaması adına, kullanıcılar çözüm odaklı ve hızlı olan bir teknik destek seçmelidir. İyi bir hosting servisi ziyaretçi kaybı gibi olumsuz durumlarla karşılaşmanızı önler. Hosting firmaları arasında önemli bir yere sahip olan Vargonen ile iletişim haline geçip, Windows hosting hakkında detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.