Canlı ve video ders imkanı sağlayan bir eğitim kurumu olan Akademik Oda’nın Çanakkale Kurucu Ortağı Derya Ulutaş, koronavirüs salgını sürecinde öğrencilerin online olarak eğitim almaya devam etmelerinin ardından, bu dönemde de 15 yıllık deneyimleri ile yanlarında olduklarını belirtti. Özel geliştirilen altyapıyla uzman hocalardan uzaktan alınan özel dersler ile alanında başarılı bir geçmişe sahip olan Akademik Oda’nın KPSS, YTY, AYT ve DGS gibi sınavlar için eğitim verdiklerini söyleyen Uluştaş, eğitim sektöründe iddialarını ortaya koydu.  
 
Akademik Oda’nın Çanakkale Kurucu Ortağı Derya Ulutaş, platform hakkında bilgi vererek, “Akademik Oda, öğrencilerine canlı ve video ders imkanı sağlayan bir eğitim platformudur. Güçlü öğretmen kadromuz, kaliteli yayınlarımız ve eğitim sektöründeki 15 yıllık tecrübemiz ile öğrencileri sınava hazırlıyoruz. ‘Birlikte Hayallerinize Koşalım’ sloganı ile çalışmalarımıza başladık. Koronavirüs süreci eğitimde de bazı değişiklikleri beraberinde getirdi. Çanakkale’de Eski Hükümet Sokak’ta bulunan Kızılay Apartmanı’nın 2.katındaki kurumumuzun eğitim ortamını bu duruma göre de dizayn ettik. Bu koronavirüs sürecinde özellikle öğrencilerimize vereceğimiz yüz yüze eğitim için çok önemli. Kurumuzda öncelik, koronavirüs nedeni ile tabii ki sağlık. Kurumuzda öğrencilerimiz ile sağlıklı ve Sağlık Bakanlığının uygun bulduğu metrekarelerde uygun sosyal mesafe gözetilerek yüz yüze eğitim vermek için hazırlıklarımız tamamladık” diye anlattı.
 
“UZAKTAN EĞİTİMİ UZUN YILLARDIR GERÇEKLEŞTİRİYORDUK”
Akademik Oda olarak zaten 2014 yılından bu yana uzaktan eğitim sistemini başarılı bir şekilde kullandıklarını ifade eden Ulutaş, “15 yıllık eğitim tecrübesine 2014 yılında kendimize ait uzaktan eğitim alt yapımızı da eklediğimizi hemen belirteyim. Koronavirüs süreci öncesinde de bileşim teknolojilerini kullanmayı ve teknolojik gelişmelere ayak uydurmayı, verdiğimiz kaliteli ve sürekli eğitim kadar önemsiyoruz. Koronavirüs vakaları Türkiye’ de görülmeye başladığında yüz yüze eğitim imkanı bir süreliğine ortadan kalktı. Eğitim sistemi olarak uzaktan eğitime geçildi. Ama zaten biz öğrencilerimiz ile uzaktan eğitimi uzun yıllardır gerçekleştiriyorduk. Dolayısıyla Akademik Oda’ya ait güçlü altyapı programı ve uzaktan eğitim sistemi ile uzaktan eğitimlerimize devam ettik bu sistem bizim için yeni bir sistem değildi” şeklinde konuştu.

Açıklama yok.
 
“TÜRKİYE'NİN DUAYEN HOCALARIYLA YANINIZDAYIZ”
Ulutaş, “Güçlü öğretmen kadromuz, kaliteli yayınlarımız ve eğitim sektöründeki 15 yıllık tecrübemiz ile sınava hazırlık sürecinde öğrencilerimizin yanında olmak temel amacımızdır. Eğitim platformumuz KPSS, TYT, AYT ve DGS derslerini vermektedir. Bu yolda sizi yalnız bırakmayacak, güçlü kadromuz ile başarıyı yakalamanıza yardımcı oluyoruz. İnternetin olduğu her yerden, fiziksel ortama gerek kalmadan, Akademik Oda kullanıcılarına özel geliştirdiğimiz altyapıyla uzaktan özel ders alabilirsiniz. Bu eğitimleri alırken alanında uzman Türkiye'nin duayen hocalarıyla yanınızdayız. Haftanın belirli saatlerine ya da belirli derslere sıkışmak zorunda kalmadan, size en uygun saatlere ve ihtiyacınız olan branşa göre dersler ayarlayabiliyoruz. Ekstra yol ve zaman maliyetlerine katlanmadan evinizde, işyerinizde veya mobil olarak konforlu bir şekilde eğitiminize devam edebilirsiniz” dedi.
 
“DERS ESNASINDA ÖĞRETMEN İLE İLETİŞİM KURABİLECEKSİNİZ”
“Eğitimlerimiz kapsamında canlı dersler, canlı soru çözümü, her dersin sonunda konu tarama testi, online denemeler, PDF ders notları, hediye soru bankası ve hediye konu anlatımlı kitap gibi hizmetleri de veriyoruz” diyen Ulutaş, “Öğrencilerimiz alanınızla ilgili belirli gün ve saatlerde olan, ultra HD kalitesi ile alanında uzman öğretmenler tarafından verilen derslerimize canlı bağlantı kurarak katılabilecek, ders esnasında öğretmen ile iletişim kurabileceksiniz. Her canlı ders videosu sisteme yüklenecek. Öğrenciler katılamadığı dersleri ‘video ders’ kategorisinden sınırsız izleyebilecek. Öğrenciler Dersler başlamadan önce ellerinde bulunan ders notlarından dersleri takip edebilecek. Derste işlenen konu ile ilgili sisteme yüklenmiş olan testleri çözebilecek. Sisteme yüklenmiş olan çıkmış sorulara dilediğiniz zaman erişebilecek. Dileyen öğrenciler kurumumuzdan rehberlik takibi talep edebilecek. Öğrencilerimiz bize dilediğiniz zaman Whatsapp hattımızdan ulaşabilecek” bilgisini verdi.
 
“EĞİTİM SEKTÖRÜNDE İDDİALIYIZ”
Ulutaş, merkezi Çanakkale’de olan Türkiye çaplı bir eğitim kurumu olduklarını söyleyerek, şunları vurguladı: “Bu yola çıkarken eğitimci kimliğimizden ziyade bir ebeveyn olarak en büyük sermayemiz olan çocuklarımıza kaliteli bir eğitim sunmak niyetindeyiz. Eğitim hususu bir devletin en önemli kamu hizmetlerinden biridir. Dolayısıyla ülkenin kalkınması adına kaliteli eğitim sunmak zarurettir. Bunu alanında uzman öğretmen kadromuz, yayınlarımız ve her ihtimale karşı yüz yüze eğitimin herhangi bir olağandışı sebeple aksaması durumunda eğitimin aksamaması adına 2014 yılından itibaren geliştirmeye ve kullanmaya başladığımız, kendimize ait olan uzaktan eğitim yazılımıyla desteklemek niyetindeyiz. Eğitimlerimizi Çanakkale’deki yeni yerimizde bire bir VIP sınıflarda özel dersler olarak vereceğiz Akademik Oda’da Çanakkale’de öğrencilerimize rehberlik hizmeti de sunuyoruz. Ayrıca KPSS, TYT-AYT, DGS, LGS ‘e katılacakları bu sınıflara özenle hazırlıyor ayrıca ve hızlı okuma kursuda veriyoruz. Hepsinden önemlisi eğitim sektöründe iddialıyız. Bu iddiamızı da kalitemizi arttırarak devam ettireceğiz.”
 
Gizem Tuğçe BAYHAN