Cuma Pazarı’nın bu haftaki durumunu değerlendiren esnaflar, ürünlerini zararına satmaya başladıklarını belirtti. Pazar esnafı Nihal Karadere, “Satış yok, esnaf çok zor durumda. Ödemelerimiz sıkıntıda. Parasızlıktan insanlar malını aldığı fiyatın daha da altına vuruyor. Sıkıntı çok büyük geçim çok zor. Eskiye göre rağbet de azaldı, çünkü insanların alım gücü çok düşük. Fiyatlarda indirim yapmamıza rağmen rağbet yok” ifadelerini kullandı.
 
“DURUM HİÇ İÇ AÇICI DEĞİL”
Pazarda giyim tarafında tezgah açan Esnaf Burak Uzun ise, “Pazarda durum hiç iç açıcı değil. Fiyatları gün geçtikçe indirmeye çalışıyoruz, vatandaşa yardımcı olmaya çalışıyoruz ama virüsten dolayı insanlar pek kıyafet alışverişi yapmıyor. Daha çok sebze alışverişi yapıyor. Bir de insanlarda mala dokunurken bir çekinme var, çünkü aynı malı bir kişi değil elli kişi elliyor. Pazardaki insan oranı da eskiye göre çok düştü. Ne diyelim Allah yardımcımız olsun” şeklinde konuştu.
 
“MEYVE BİRAZ DAHA LÜKS OLDUĞU İÇİN İKİNCİ PLANDA KALIYOR”
Meyve tezgahı işleten ilyas Er, “Virüsten dolayı insanlar pek pazara gelmeyi tercih etmiyor. O yüzden de satışlar az oluyor. İnsanlar bütçesine göre alışveriş yapmaya çalışıyor. Sebze ucuz, insanlar yemeklik alışverişlerini öncelikle yapmayı tercih ediyor. Meyve biraz daha lüks olduğu için ikinci planda kalıyor. Fiyatlara bakacak olursak az olan şey pahalı bol olan şey de ucuz. Mesela muzun fiyatı 12 TL, üzümün fiyatı 6TL ile 5TL arasında değişiyor. Üzümüne göre 4TL'ye kadar da üzüm var” diye konuştu.
 
“PALAMUT ÇIKINCA TEZGAHLAR DOLDU”
Balık tezgahında ise av sezonunun başlamasıyla beraber fiyatların düşmesinden oluşan ilgiden mutlu olduklarını belirten Türkan Yavaşçal, şunları belirtti: “Virüsten dolayı satışlar durgun. Ama şuanda biraz daha iyi. Palamut çıkınca tezgahlar doldu. Şükür palamut sayesinde şuan iyiyiz ama o da bir aya ya sürer ya sürmez. Bütçesi el veren alabiliyor. Ama alamayanlar da var tabi. Gariplere pahalı geliyor. Biraz daha ucuz olsa daha iyi olur tabi. Aslında bir balık 12,5 TL iki balık 25TL. Yarım kilo kıyma alsan 40 TL o yüzden en güzeli balık. Vatandaş balık alsın bol bol yesinler.”
 
Gülçin AKIN