1 Eylül itibariyle sona eren av yasağının ardından hem balıkçılar hem vatandaşlar için balık sezonu başladı. Balığın tezgahlarda bollaşması ile fiyatların düşmesi vatandaşları memnun ederek, balıkçılar da satın alımın artmasından kaynaklı sevinçli olduklarını belirtti.
 
Balık sezonunun açılması sonrasında tezgahlardaki balık çeşitleri ve bolluğu artmaya başladı. Fiyatların düşmesi sonrası vatandaşlar Balıkhali’ne akın etti. Balıkçılar ise bu sezonun güzel geçeceğini söyleyerek, palamutun bu sene çok olacağını dile getirdi.
Bazı balık fiyatları ise şu şekilde oldu; sardalya 25, mezgit 40-50, çipura 70, karides 45, mercan 30, istavrit 25, levrek 150, kolyoz 25, palamut boyuna göre 12.5 ile 15 lira.
 
“MEZGİT 40 İLE 50 LİRA ARASINDA”
Balıkçı Volkan Kaşıkçı, "Bu sene palamut bol görünüyor. Yavaş yavaş bollaşmaya başladı. Fiyatları 12.5 ile 15 lira. Fiyatların palamut bollaştıkça gün gün düşeceğini tahmin ediyoruz. Mezgit 40 ile 50 lira arasında satılıyor. Sardalya yağlı döneminde kilosu 25 lira. Karides, mercan, çipura olmak üzere balık çeşitliliği var" ifadelerini kullandı

“İSTAVRİT DE BOLLAŞACAK”
Bir diğer Balık esnafı Tuncay Dinç ise, palamut bollaşacağını belirterek, “Şu anda sardalya mevsimi, havalar soğudukça lüfer de tezgahlarda yerini alacak. Bu sene balık çeşitleri bollaşacağını ümit ediyoruz. Hamsi gelmeye başladı. İstavrit de bollaşacak. Vatandaşımız tahmin ediyorum bu sene ucuz balık yiyecek. Balıkçılar olarak inşallah bu sezonun umutlu geçeceğini ümit ediyoruz" dedi.
 
Gülçin AKIN