Çanakkale’de ikiz kız çocuklarının babasının yakın arkadaşı tarafından yıllar önce uğradıkları istismarın gün yüzüne çıkması sonucunda ailenin hukuki mücadele başlatmasının ardından Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı Mücadele Derneği (UCİM) ailenin bu süreçte her zaman yanında olacaklarını duyurdu. 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 11 Eylül günü görülecek olan dava öncesinde açıklamada bulunan UCİM Çanakkale Temsilcisi Şehpal Ovalı, “Şu an tutukluluk hali bulunmayan şahsa karşı annemizle birlikte bir mücadele vermekteyiz. Bu çocuklar kendilerine yapılana dur dedi ve bizden yardım istedi. Biz UCİM olarak sahsın en ağır cezayı alması çocukların bundan sonraki hayatlarını daha güvenli yaşamaları için mücadelelerinde destek olacağız” vurgusunu yaptı.
 
İkiz kız çocuklarına karşı yapılan cinsel istismarın ortaya çıkması sonucu ailenin başlattığı hukuki mücadele, 11 Eylül saat 10.45’te 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek duruşma ile devam edecek. Çanakkale UCİM ise, bu sene pandemiden dolayı Adliye önünde olamayacaklarını fakat tüm süreçte ailenin yanlarında olduklarını belirten bir basın açıklaması yaptı.
 
“ÇOCUKLAR KONUŞACAK, SUSMAYACAK”
UCİM Çanakkale Temsilcisi Şehpal Ovalı, yaptığı açıklamada, “Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı Mücadele Derneği olarak Türkiye çapında tüm çocuklar için seferber olduk. Çanakkale’ de görülecek olan bu dava, 7 yıl önce en güvendikleri ailecek görüştükleri aile dostu dedikleri kişi tarafından istismara uğramış iki kardeşin yıllar sonra içlerinde yaşadıkları travma sonrası açığa çıkan patlama ile bu istismar olayı ortaya çıkmıştır. Psikolog ve pedagoglar eşliğinde alınan ifadelerde çocukların yıllardır içlerinde yaşadıkları bu acı olayı sakladıkları baskıladıkları anlaşılmıştır. Bu yüzdendir ki çocuklarımızın konuşması çok önemlidir. Çocuklar susar, çocuklar konuşmaz demeyeceğiz. Çocuklar konuşacak, susmayacak. Türkiye Cumhuriyeti’ndeki bütün çocuklar kendilerine yapılan yanlışlara dur diyecek. Yıllar sonra bile olsa yapılan yanlışa dur diyen bu çocukların sonuna kadar yanlarında olacağız” ifadelerini kullandı.
 
“ANNEMİZLE BİRLİKTE BİR MÜCADELE VERMEKTEYİZ”
Ovalı, “Yaptığımız tüm açıklama ve eylemlerimizle ilk hedefimiz toplumda farkındalık yaratmaktır. Yaşanan istismar olayları her geçen gün artmaktadır. Bu korkunç tablo karşısında tüm sivil toplum kuruluşları, alanında uzman akademisyenler, devletin ilgili kuruluşları ve tüm siyasilerimizin omuz omuza birlikte mücadele vermesi gerekmektedir. Bizler bu nedenle ivedilikle çalışmalara başlanması gerektiğini her fırsatta dile getirmeye devam edeceğiz. Bugün bize yapılan ihbar sonrası beklide en güveneceği kişi tarafından istismara uğramış çocuğumuzun yanındayız, şu an tutukluluk hali bulunmayan şahsa karşı annemizle birlikte bir mücadele vermekteyiz. Bu çocuklar kendilerine yapılana dur dedi ve bizden yardım istedi. Biz UCİM olarak şahsın en ağır cezayı alması, çocukların bundan sonraki hayatlarını daha güvenli yaşamaları için mücadelelerinde destek olacağız. Sanık şu an tutuksuz yargılanmaktadır. Ülkemizin ve tüm dünyanın yaşadığı salgın sürecinde basın açıklamamızı adliye önünde yapmama kararı alarak, salgın sürecinde kimseyi riske sokmadık. Bu değil ki bu süreci takip etmeyeceğiz. Mahkemenin an ve an ilerleyişi hakkında orda olan üyelerimiz tarafından takip de olacağız. Bu mücadele ülkemizin her yerinde tüm çocukları koruyana kadar devam edecek. Onlara daha güzel bir gelecek verebilmek için UCİM hep yanlarında olacak. Çocuklarımızın ve ailelerinin yaşanılan bu süreçlerde desteğimize ihtiyacı olduğunu hatırlatıyor ve herkesi mücadelemizde yer almaya ve destek vermeye davet ediyoruz. Bizler diyoruz ki; istismar felakettir. Çocuk susmayacak, UCİM hiç susmayacak” şeklinde konuştu.
 
Sevi Gözay UĞURLU