Kale Grubu, Çanakkale Savaşı’nda kaybedilen kahramanların anılarını yaşatmak ve Çanakkale ruhunu yeni nesillere aktarabilmek adına hayata geçirdiği Türkiye’nin ilk dijital savaş müzesi, 'Çanakkale’nin Evlatları İnteraktif Deneyim Sergisi' ile Kristal Elma Ödülleri Dijital kategoride, 'Sosyal Sorumluluk Kampanyası' ödülüne layık görüldü. 
Bu yıl 5-6 Ekim tarihlerinde 28’incisi düzenlenen, Türkiye'nin en büyük ve dünyanın sayılı organizasyonlarından Kristal Elma Festivali çerçevesinde verilen ödüllerin kazananları belli oldu. Türkiye'nin alanında ilk ve en prestijli iletişim ödüllerinin sahiplerini bulduğu Kristal Elma Yarışması kapsamında, Dijital kategoride 2016 yılının “Sosyal Sorumluluk Kampanyası Ödülü”, tasarım ve prodüksiyon aşamaları Modiki tarafından gerçekleşen 'Çanakkale'nin Evlatları İnteraktif Deneyim Sergisi' ile Kale Grubu’nun oldu.
Kale Grubu’nun, bu topraklar için toprağa düşmüş vatan evlatlarını anmak üzere hayata geçirdiği projelerden biri olan bu çok özel serginin kazandığı ödülü, Kale Grubu Kurumsal İletişim Müdürü Zeynep Özler Kıroğlu ve Modiki Dijital Marka Direktörü Fatih Yılmaz aldı.
Kale Grubu, doğduğu topraklara vefa için, Çanakkale’de kaybedilen kahramanları, savaşın 100. yılında saygıyla anmak ve anılarını yaşatmak adına geçtiğimiz yıl interaktif bir dijital belgesel hayata geçirdi. 'Çanakkale’nin Evlatları/Sons of Gallipoli' interaktif belgeseli ile başlayan proje büyüyerek, kalıcı bir sergi olma ve uzun süreli ziyaretçi ile buluşma amacıyla Çanakkale’nin kalbi İskele Meydanı’nda bu sene müzeye dönüştürüldü. 18 Mart’ta “dokun, gör, dinle, hisset” sloganıyla Kale Grubu tarafından kapılarını açan Çanakkale’nin Evlatları İnteraktif Deneyim Sergisikullanılan en son teknolojiler veyeni müzecilik teknikleri ile kurduğu iletişim dili sayesinde, gelen ziyaretçilere aktif bir sergi deneyimi yaşatıyor.
Sadece 5 ayda dünyanın dört bir yanından 250 bin kişi tarafından ziyaret edilen, Çanakkale Savaşı’nın tüm yönlerinin ele alındığı bu dijital sergide ziyaretçiler; gazilerin ses kayıtlarından oluşturulan özel yapımları dinleyebiliyor, hatıra defteri, arşiv belgeleri ve çok özel fotoğrafları interaktif bir deneyimle görebiliyor, belgesel nitelikli filmleri ve cephe günlerini son teknolojiye sahip iletişim kanallarıyla izleyip ilk defa bu sergiyle birlikte gün ışığına çıkan 500’ün üzerinde ilgi çekici objeyi özel olarak tasarlanan hologram teknolojisiyle görme imkanı buluyor, destanı tüm duyularıyla hissederek yaşıyor.
Tamamen ücretsiz olan Çanakkale'nin Evlatları İnteraktif Deneyim Sergisi, Çanakkale Savaşı’nı tarihçesini anlatmasının ötesinde; savaş içerisindeki insan hikayeleri, cephe gerisinde savaştan etkilenen sosyal hayat ve savaştan sonra ülkelerine dönen askerlerin günlük hayatları üzerine de durarak, 6 yaş üzerindeki tüm ziyaretçilere savaşın her durumunu ifade eden benzersiz bir deneyimi sunuyor.


Kaynak: İHA