Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü (KRDAE) verilerine göre; Çanakkale çevresinde 30 Ağustos tarihinden bu yana depremsel hareketlilik yaşanıyor. Özellikle Ayvacık ilçesinde oluşan, büyüklüklüleri küçük olsa da sıklıkları fazla olan yer hareketleri tedirgin ediyor.
Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü istatistiklerine göre; 30 Ağustos Pazar gecesi saat 23:57’de meydana gelen ve merkez üssü Çanakkale’nin Ayvacık ilçesine bağlı Kuruoba Köyü olan 3,2 büyüklüğündeki deprem son günlerdeki yer harekelerinin bir başlangıcı oldu. Bu sarsıntıdan birkaç sat sonra 31 ağustos Pazartesi saat 04:09’de merkez üssü yine Ayvacık ilçesi olan Bektaş Köyünde bu kez 2,4 büyüklüğünde bir deprem kaydedildi. Aynı gün saat 10:26’da ise bu kez merkez üssü Çanakkale’nin Ezine ilçesine bağlı Kocali Köyünde 1,4 büyüklüğünde sarsıntı oluştuğu Kandilli Rasathanesi verilerine yansıdı. Bu hareketten 33 dakika sonra saatler 10:59’u gösterdiğinde tekrardan Ayvacık ilçesine bağlı Kuruoba Köyünde 2,6 büyüklüğünde bir sarsıntı oluştu. Bundan 42 dakika sonra da aynı noktada, yani merkez üssü Ayvacık Bektaş’ta saat 11:41’de 2,7 büyüklüğünde bir deprem daha kaydedildi. Gece de saat 23:0’de Ayvacık Korubaşı Köyünde 1,3’lük hareket algılandı.
DÜN ÖĞLE SAATLERİNDE 5 DEPREM KAYDEDİLDİ
Bölgedeki deprem hareketliliği Eylül ayının ilk gününde de sürdü. 1 Eylül’ün öğle saatlerine doğru yine merkez üssü Çanakkale’nin Ayvacık ilçesi yakınlarında 5 deprem kaydedildi. İlki saat 11:16’da Ayvacık Erecek’te 2,7 büyüklüğünde, ikincisi saat 11:29’da Ayvacık Kuruoba’da 2,7 büyüklüğünde üçüncüsü de saa11:42’de yine 2,7 büyüklüğünde oluştu. Saat 11:55’de Ayvacık Bektaş Köyünde 2,4 büyüklüğünde kaydedilen sarsıntı ardından son olarak Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü (KRDAE) verilerine bölgeden yansıyan deprem Ayvacık Gülpınar Köyündeki 1,9 büyüklüğündeki yer hareketi oldu. Sarsıntıların büyüklüğünün giderek azalması da dikkatlerden kaçmadı.
Ersan KÜÇÜKKURU