Bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Biga ilçesine giden Vali İlhami Aktaş, Biga Kaymakamlığını ziyaret ederek, Kaymakamlık tarafından yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler aldı.
 
Biga Kaymakamı Mustafa Can tarafından karşılanan Vali İlhami Aktaş, daha sonra kaymakamlık hizmet birimlerini inceleyerek kaymakamlık personeline çalışmalarında başarılar diledi. Ziyarette Biga Kaymakamı Mustafa Can, Vali İlhami Aktaş’a ilçenin genel durumu, potansiyeli, yapılan çalışmalarla ilçede devam eden ve planlanan yatırımlar hakkında bilgi verdi.
 
Biga Kaymakamlığı inceleme ziyaretinin ardından Vali İlhami Aktaş, Biga ve çevresine ait etnografik malzemelerin sergilendiği Halim Bey Konağı’nı ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Vali İlhami Aktaş, Halim Bey Konağı’nda sergilenen malzemeler hakkında yetkililerden bilgi aldı. Ardından Biga İlçe Müftülüğünü ziyaret eden Vali İlhami Aktaş, İlçe Müftülüğünün çalışmaları hakkında İlçe Müftüsü Ramazan Orhanlı’dan bilgi aldı. Yapılan bilgilendirmenin ardından kurum hizmet binasında incelemelerde bulunan Vali İlhami Aktaş, hizmet birimlerini gezerek personele çalışmalarında başarılar diledi. Vali İlhami Aktaş, Biga İlçesi ziyaretleri kapsamında Biga Muhtarlar Derneğini ziyaret etti. Biga Muhtarlar Derneği Başkanı Ayhan Ferah ve muhtarlar tarafından karşılanan Vali İlhami Aktaş, muhtarlarla bir süre görüşerek sohbet etti.
 
Muhtarların sorun ve taleplerini dinleyen Vali İlhami Aktaş, vatandaşın birebir hizmet aldığı köy ve mahalle muhtarlıklarının iş ve işlemlerinin önemine değindi. Biga Muhtarlar Derneği Başkanı Ayhan Ferah, Vali İlhami Aktaş’ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek teşekkür etti. Sonrasında Biga Şehitliğini ziyaret eden Vali İlhami Aktaş, bugünümüzü borçlu olduğumuz ve vatan için hayatını feda eden Aziz Şehitlerimizin kabirleri başında dua okuyarak Şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla yad etti. Biga Şehitliği ziyaretlerinin ardından Vali İlhami Aktaş, Denizbank Biga Şubesini ziyaret etti.
 
Denizbank Biga Şube Müdürü Onur Deniz Yıldız tarafından karşılanan Vali İlhami Aktaş, banka personeline çalışmalarında başarılar dileyerek Denizbank Biga Şube Müdürü Onur Deniz Yıldız ile bir süre görüşerek sohbet etti. Denizbank Biga Şube Müdürü Onur Deniz Yıldız Vali İlhami Aktaş’ın ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek teşekkür etti.
 
Ardından Biga İlçe Sağlık Müdürlüğünü ziyaret ederek incelemelerde bulunan Vali İlhami Aktaş, Biga İlçe Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Güneş Arıkan Yamaç ile bir süre görüşüp sohbet ederek Koronavirüs salgınının yayılmasını önlemek için alınan tedbirler ile Biga ilçesinde sağlık alanında yürütülen çalışmalar, yeni yatırımlar ve sağlık tesisleri hakkında bilgi aldı. Yapılan bilgilendirmenin ardından kurum hizmet binasında incelemelerde bulunan Vali İlhami Aktaş, hizmet birimlerini gezerek salgınla mücadelede büyük bir özveriyle çalışan tüm sağlık Personeline çalışmalarında başarılar diledi.
 
Vali İlhami Aktaş daha sonra Türkiye Muharip Gaziler Derneği Biga Şubesine ziyarette bulundu. Türkiye Muharip Gaziler Derneği Biga Şubesi Başkanı Ahmet Gergöz ve dernek üyeleri ile bir süre sohbet eden Vali İlhami Aktaş, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Biga Şube Başkanı Ahmet Gergöz ve dernek üyelerine teşekkür ve şükran duygularını ifade etti. Türkiye Muharip Gaziler Derneği Biga Şubesi Başkanı Ahmet Gergöz ve dernek üyeleri, Vali İlhami Aktaş’ın ziyaretlerinden duydukları memnuniyeti dile getirerek teşekkür ettiler. Ardından Biga Sanayiciler ve İş Adamları Derneğini ziyaret eden Vali İlhami AKTAŞ, dernek başkanı İsmail Özer ve yönetim kurulu üyeleri ile bir süre görüşerek BİSİAD’ın Biga’da yürütmekte olduğu faaliyetleri hakkında bilgi aldı.
 
Sonrasında Biga İlçe Halk Kütüphanesini ziyaret eden Vali İlhami Aktaş, Biga İlçe Halk Kütüphane Müdürü Ali Köse ile bir süre görüşerek Biga İlçe Halk Kütüphanesi hakkında bilgi aldı. Biga İlçe Halk Kütüphanesi ziyaretinin ardından Türk Metal Sendikası Biga Şube Başkanlığına ziyarette bulunan Vali İlhami Aktaş, Türk Metal Sendikası Biga Şube Başkanı Osman Akkurt ile bir araya gelerek sendikanın çalışmaları ve faaliyetleri hakkında bilgi aldı. Türk Metal Sendikası Biga Şube Başkanı Osman Akkurt Vali İlhami Aktaş’a ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti. Ardından Biga Devlet Hastanesine geçerek incelemelerde bulunan Vali İlhami Aktaş, Biga Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Erhan Büyük’ten kurumun işlevleri hakkında bilgi aldı. Vali İlhami Aktaş, Biga Devlet Hastanesi’nde tedavi gören hastaları ziyaret edip acil şifalar temennisinde bulunarak geçmiş olsun dileklerini iletti. Buradan Biga Belediyesini ziyaret ederek incelemelerde bulunan Vali İlhami Aktaş, Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan ile bir süre görüşerek sohbet etti.
 
Ziyarette Vali İlhami Aktaş, Biga Belediyesinin yürüttüğü çalışmalarla ilgili Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan’dan bilgi aldı. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, Vali İlhami Aktaş’a teşekkür etti. Biga Belediyesi ziyaretlerinin ardından Biga Kent Konseyini ziyaret eden Vali İlhami Aktaş, Biga Kent Konseyi Başkanı Metin Tatlı ve konsey üyeleri ile bir araya geldi. Ziyarette Vali İlhami Aktaş, Biga Kent Konseyi Başkanı Metin Tatlı ve beraberindeki heyet ile bir süre görüşerek sohbet etti. Biga Kent Konseyi Başkanı Metin Tatlı, Biga Kent Konseyi’nin çalışmaları, faaliyetleri ve projeleri hakkında Vali İlhami Aktaş’a bilgi verdi. Yapılan görüşmelerin ardından Biga Kent Konseyi Başkanı Metin Tatlı, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek teşekkür etti. Biga ilçesi ziyaretleri kapsamında Biga Engelliler Derneğini ziyaret eden Vali İlhami Aktaş, Biga Engelliler Derneği Başkanı Havva Bacak ile bir süre görüşerek derneğin faaliyetleri hakkında bilgi aldı. Engelliler Derneği ziyaretlerinde engelli kardeşlerimizle de bir süre görüşen Vali İlhami Aktaş, talep ve isteklerini dinleyerek hatıra fotoğrafı çektirdi. Biga Engelliler Derneği Başkanı Havva Bacak, Vali İlhami Aktaş’ın ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek teşekkür etti.
 
Ardından İlçe Jandarma Komutanlığına geçen Vali İlhami Aktaş, burada İlçe Jandarma Komutanı Ufuk Erikli ile görüşerek sohbet edip yapılan çalışmalar ve faaliyetlerle ilgili bilgi aldı. Sonrasında Vali İlhami Aktaş, İlçe Emniyet Müdürlüğünü ziyaret etti. İlçe Emniyet Müdürü Şafak Özkan ile bir süre görüşerek yapılan çalışmalarla ilgili bilgi aldı. İlçe Jandarma Komutanlığı ve İlçe Emniyet Müdürlüğü ziyaretlerinin ardından Vali İlhami Aktaş, Biga Ticaret ve Sanayi Başkanlığını ziyaret etti. Biga Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şadan Doğan tarafından karşılanan Vali İlhami Aktaş, Biga Ticaret ve Sanayi Odası yönetim kurulu ile bir süre görüşerek sohbet etti.Ziyarette, Biga Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şadan Doğan tarafından Biga Ticaret ve Sanayi Odasının faaliyetleri, projeleri Biga’nın öncelikli sektörleri ve ekonomik görünümü konuları hakkında Vali İlhami Aktaş’a bilgi verildi.
 
Ardından Biga Ticaret Borsasını ziyaret eden Vali İlhami Aktaş, burada Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Okyay ile bir süre görüşerek Ticaret Borsasının Çanakkale’deki faaliyet alanları ve çalışmaları, Biga’nın milli hasılasında en büyük pay sahibi olan tarım ve hayvancılık konuları hakkında bilgi aldı. Yapılan bilgilendirmelerin sonrasında Vali İlhami Aktaş, talep ve sorunları dinleyerek yetkililere sorun ve taleplerin çözüme kavuşturulması için gerekli çalışmaların başlatılması talimatını verdi. Biga Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Okyay ve yönetim kurulu üyeleri ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Vali İlhami Aktaş’a teşekkür etti.
 
Biga Ziraat Odası ile Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlıklarını da ziyaret eden Vali İlhami Aktaş, ilk olarak Biga Ziraat Odası Başkanı Güray Ergün ile bir araya geldi. Ziyarette Biga’da tarımla ilgili yapılan çalışmalar hakkında bilgi alan Vali İlhami Aktaş, başkan Güray Ergün ve yönetim kurulu üyelerine çalışmalarında başarılar dileyerek bol hasatlar ve bereketli kazançlar temennisinde bulundu. Sonrasında Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İbrahim Mutur ile bir araya gelen Vali İlhami Aktaş, Esnaf ve Sanatkarlar Odasının çalışmaları hakkında bilgi alarak oda başkanına ve üyelerine çalışmalarında başarılar diledi.
 
Vali İlhami Aktaş, Biga İlçesi ziyaretleri kapsamında Bigaspor Kulübünü ziyaret etti. Vali İlhami Aktaş, Bigaspor Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Serkan Özkan ve yönetim kurulu üyeleri ile bir süre görüşerek sohbet etti. Ziyarette; Bigaspor Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Serkan Özkan ve beraberindekiler Bigaspor Kulübü’nün oynadığı futbol müsabakaları ve kulüp faaliyetleri hakkında Vali İlhami Aktaş’a bilgi verdiler. Bigaspor Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Serkan Özkan ve yönetim kurulu üyeleri Vali İlhami Aktaş’ın ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek teşekkür ettiler.
 
Vali İlhami Aktaş, Biga ilçesi ziyaretleri kapsamında Mardin Nusaybin’de şehit düşen Uzman Onbaşı Ulaş Açıkgöz’ün ailesini ziyaret etti. Ziyarette Vali İlhami Aktaş, Şehit Uzman Onbaşı Ulaş Açıkgöz’ün annesi Kaniye Açıkgöz ile bir süre görüşüp Şehitlerimizi rahmet ve saygıyla anarak, Şehit Ailesine minnet duygularını iletti.
 
Ardından Vali İlhami Aktaş, Polis Gazisi Adem Orta’yı ziyaret etti. Şırnak İdil’de Gazi olan Adem Orta’yı evinde ziyaret eden Vali İlhami Aktaş, Gazi Adem Orta ile bir süre görüşerek sohbet etti. Gazi Adem Orta’ya ve ailesine sağlıklı uzun ömürler temennisinde bulunan Vali İlhami Aktaş, millet için vatan için gazi olmanın herkese nasip olamayacağını, bu ülkenin gazi ve şehitlere minnettar olduğunu ifade etti. Gazi Adem Orta, Vali İlhami Aktaş’ın ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, teşekkür etti. Yapılan ziyaretlerin ardından Vali İlhami Aktaş, Biga çarşı ve pazar esnaflarını ziyaret etti.
 
Esnaflar ile bir süre görüşerek sohbet eden Vali İlhami Aktaş, esnaflara bol bereketleri kazançlar temennisinde bulundu. Ayrıca Bigalı vatandaşlarımızla tek tek selamlaşan ve bir süre sohbet eden Vali İlhami Aktaş, vatandaşlarımızın istek, talep ve sorunlarını dinledi. Bigalı vatandaşlar Vali İlhami Aktaş’ı aralarında görmekten duydukları memnuniyeti dile getirerek ziyaretlerinden dolayı teşekkür ettiler.
 
 


Kaynak: Haber Merkezi