İki kurum bir mahkemelik olunca, kentin en büyük sorununun trafik olarak önümüze çıktığı dönemde işlek caddedeki o yolun açılması uzayacağa benziyor.
DSİ’nin Çanakkale merkez Karacaören Köyü Çayır ve Alahır Dereleri taşkın kontrol inşaatı işinde, Alahır Deresinin Piri Reis Caddesi ile kesiştiği bölümdeki yolun üzerindeki menfez imalatı için 28 Mayıs’ta başlanan çalışmalar 30 gün içinde tamamlandı. Bir aylık kapalı kalma süreci sonrasında asfaltlanarak çizgileri çekilen yol kullanılmaya başlandığı günlerde edinilen bilgiye göre; DSİ’nin kepçesi aynı bölgede düzenleme yaptığı sırada Emniyet Müdürlüğü’ne Elektronik Denetleme Sistemi’ne (EDS) ait direğe çarpınca kriz patlak verdi. Hasar gördüğü iddia edilen EDS sisteminin bulunduğu direklerin yıkılabilme ihtimali üzerine yol, bariyerler konularak yeniden kapatıldı. Çalışmalar sırasında olduğu gibi trafik akışı tekrardan başka yöne verilince bu durum en çok sürücüleri rahatsız etti. Bölgede yaşanan trafik sıkışıklığının yanı sıra oluşan kazalar da can sıkmaya başladı.
Özellikle geride bıraktığımız Kurban Bayramı süresince de kullanılamayan yol krizine ilişkin son bilgilere göre, exper veya bilirkişinin hasar tespiti yapmasının beklendiği öğrenilirken bundan sonraki sürecin nasıl işleyeceği ise merak konusu. Bu durumdan en çok etkilenen sürücüler ve çevre sakinleri sorunun bir an önce çözülüp, yolun yeniden açılarak trafiğin rahatlamasını dört gözle bekliyor.