Çanakkale Tabip Odası geçtiğimiz gün yapılan seçimle 16’nci dönem yeni yönetim kurulunu belirledi. Düzenlenen törenle, yönetimin yeni üyelere devri gerçekleştirildi.
 
Çanakkale Tabip Odası’nda iki senede bir yapılan yönetim kurulu seçimi geçtiğimiz gün gerçekleşti. 16’ncı dönemin başladığı Çanakkale Tabip Odası’nda yeni yönetim kuruluna Dr. Güleda Erensoy, Dr. Ahmet Zeren, Dr. Ahmet Semih Altıntaş, Dr. Mine Akbaş, Dr. Atilla Saraçoğlu seçildi.
 
Çanakkale Tabip Odası Eski Başkanı Eftal Yıldırım, yaptığı açıklamada, “Bugün burada toplanmamızın nedeni 15’nci dönem Tabip Odasının yönetim süresinin bitimi. Yapılan seçimler sonucu genele kurul sonucunda 16’ncı dönem yönetim kurulunu oluşturduk. Arkadaşlarımıza bir devir teslim töreni yapmak amacıyla da bir araya geldik. Biz de iki yılda bir seçimler oluyor. Bizim de süremiz bitti, genel kurulumuzu yaptık. Yeni yönetim kurulu üyesi olarak Dr. Güleda Erensoy ve Dr. Ahmet Zeren görev aldılar. Tabipler Odasına Bağlı Çanakkale Tabipler Odası olarak üyelerimiz ile birlikte hekimlik meslek ilkeleri çerçevesinde Türkiye’de ki toplumsal sağlık sorunlarına, gündemi inceleyip gerekli çalışmaları yapan bir meslek örgütüyüz” ifadelerini kullandı.  
 
Yeni Yönetim Kurulu üyesi Dr. Güleda Erensoy da kısa bir açıklama yaparak, “2020 ile 2022 yılı arasında Türkiye’nin genel olarak sağlık sistemini değerlendireceğiz. Bir taraftan da toplumcu bir sağlık sistemini oturması için mücadelemizi vermeye devam edeceğiz. Hekimlerin özlük haklarını korunması, devam etmesi yönünde mücadelemize devam edeceğiz. Türkiye’nin genel olarak bizi ilgilendiren gündemleri ile ve kendi özel haklarımızla ilgili olarak Tabip Odası işlerini sürdürmeye devam edecek” şeklinde konuştu.
 
Gülçin AKIN