LÖSEV, ‘Önce Sağlıklı Beslenme’ sloganıyla Lösemili çocuklar ve onko hastaları tedavi boyunca proteinden yüksek ve sağlıklı beslenebilsin diye et ve et ürünleri, LÖSEV’ in dağıtımlarına yıl boyunca devam ediliyor. LÖSEV’e kayıtlı lösemi ve kanser hastaları yalnızca Kurban Bayramı’nda değil, tüm yıl kayıtlı et ürünleri ile beslenebiliyor. Bu kapsamda LÖSEV dün Çanakkale’de düzenlediği organizasyonla ailelere taze et ve et ürünleri dağıtımı yaptı.
 
LÖSEV’ DEN ÇANAKKALE’DEKİ HASTALARA ET BAĞIŞI
Gerçekleştirilen organizasyonda Çanakkale’de yaşayan ve LÖSEV’ e kayıtlı ailelere taze et ve et ürünleri destekleri verildi. Hastalar ve onların aileleri LÖSEV’ e destek olan tüm hayırseverlere dua ederek onları yalnız bırakmayan bağışçılara ve LÖSEV Çalışanlarına teşekkürlerini ilettiler. En yüksek protein kaynağı olan et ve et ürünleri hastaların beslenmesinde çok önemli bir yere sahip olduğuna değinen Bursa Sosyal Hizmetler sorumlusu Aylin Babaoğlu, yapılan et dağıtımından hastaların çok memnun olduğunun da vurgusunu yaptı.
 
KURBAN BAĞIŞLARI HAYAT KURTARIYOR
Çanakkale’de dün gerçekleştirilen organizasyona dair açıklamalarda bulunan Bursa Sosyal Hizmetler Sorumlusu Aylin Babaoğlu, “LÖSEV’in şu anda Türkiye genelinde 45 binin üzerinde kayıtlı hastası var. LÖSEV ’e kayıtlı olan hastalarımıza, tedavi süreçlerinde protein ihtiyaçlarını gidermek adına kurban döneminde aldığımız bağışları yıl boyunca taze et olarak ulaştırıyoruz ailelere. Tedavi sürecinde kemoterapi sebebiyle oldukça kan değerleri düşüyor ve en büyük ihtiyaçları protein oluyor. Bu ihtiyaçlarını dediğim gibi taze et olarak ulaştırıyoruz. Ailelerimize aynı zamanda sosyal yardımlarda yürütüyoruz. Ne yazık ki kanserde oldukça zor ve meşakkatli bir hastalık.  Biz LÖSEV olarak bu süreci biraz daha kolaylaştırmak adına yardımlarımızı iletiyoruz. Dediğim gibi Türkiye genelinde bu dağıtımları gerçekleştiriyoruz. Bursa olarak Bursa bölge ve Marmara’daki hastalarımıza da desteklerimizi iletiyoruz. Kurban döneminde bağışçılarımızın yaptığı bize vekâleten kesimli kurban bağışları, tamamen dini usullere uygun bir şekilde kesimler gerçekleşiyor.  Biz bu etleri ilk başta kesilen etlerin bir kısmını ailelerimize en sağlıklı şekilde iletiyoruz. Her ay düzenli olarak kesilen etleri iletiyoruz. Çünkü kanser, lösemi gibi hastalarımız için en doğru yöntemle iletmemiz gerekiyor. Çanakkale’de kayıtlı hastalarımızı davet ettik, elden kendilerine taze etleri ulaştırdık” dedi.
 
Gizem Tuğçe BAYHAN