Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu Başkanlığında Çanakkale ve Trakya Oda Borsaları Müşterek Bölge toplantısı gerçekleştirildi.
 
Video konferans yöntemiyle gerçekleştirilen toplantıya Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fahrettin Ersoy, Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri, TOBB Çanakkale KGK Başkanı Birce Bilici Şimşek ve Kurul Üyeleri ile Genel Sekreter Sema Sandal katılım sağladı. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu toplanın açılış konuşmasında, içinden geçtikleri bu zor süreçte, Oda ve Borsalara daha büyük görev ve sorumluluk düştüğünü belirterek, “Bizler, iş dünyası ile hükümet arasında köprü görevi üstlenerek, sahadaki sıkıntıları, en hızlı şekilde iletiyoruz. TOBB olarak, her gün, sizlerin, üyelerimizin sıkıntılarını, dertlerini topladık ve toplamaya devam ediyoruz. Sayın Cengiz Günay kardeşimle birlikte TOBB yönetiminde tüm bu konularda birlikte çalışıyoruz. Konuları tasnif edip, Bakanlarla bire bir konuşarak, bunların çözülmesi için girişimlerde bulunuyoruz” dedi. Salgının başladığı Mart ayında, 70 maddelik bir öneri setini, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunduklarını anımsatan Hisarcıklıoğlu, “Bunların büyük bir kısmı hayata geçti, geçmeye de devam ediyor. Çeşitli sektörlerdeki vergi ve SGK ödemeleri ertelendi. Kısa çalışma ödeneğinin kapsamı genişletildi, daha hızlı işler hale getirildi. Sayın Cumhurbaşkanımız birkaç gün öncede, hem kısa çalışma, hem de ücretsiz izin desteklerini 1 ay daha uzattı. Öte yandan, firmalarımıza yönelik çeşitli kredi paketleri hayata geçirildi. Son olarak biz de Denizbank ile Nefes Kredisini başlattık. Yüzde 7,5 faizli, 2020’de geri ödeme yok, 2021’de ödenecek” ifadelerini kullandı.
 
 
Toplantıyla ilgili bilgi veren Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu “Covid-19 salgın döneminde iş dünyamızın sorunlarını birinci ağızdan en yetkili organlarımıza iletmek ve taleplerimize çok hızlı bir şekilde çözüm üretilmesi iş insanları olarak bizleri motive ediyor. Odamızın bu süreçte üyelerinin ihtiyaçlarını tespit etmek üzere gerçekleştirdiği anket ve birebir arama çalışmaları sonucunda elde edilen verileri çatı kuruluşumuz olan TOBB’a iletiyoruz. Taleplerimize çok kısa süre içerisinde dönüş yapılması bizleri daha fazla motive ediyor. Burada hedefimiz Odamızın tüm Meslek Gruplarına mümkün olduğunca dokunarak talep, öneri ve şikayetlerini almaktır. TOBB Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu’na toplantımıza katıldığı ve taleplerimizi dinlediği için bir kez daha teşekkür ediyorum.” dedi.  
 


Kaynak: Haber Merkezi