İŞKUR İl Müdürlüğü koordinasyonunda, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesine sürekli statüde 226 kişi, Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğüne geçici statüde 25 kişi olmak üzere toplam 251 kamu işçisi alımı yapılacağını açıkladı.
 
Başvuru şartını taşıyan adaylar, COVID-19 salgını nedeniyle halk sağlığını korumak adına 15 Haziran -19 Haziran 2020 tarihleri arasında İŞKUR E-ŞUBE, esube.iskur.gov.tr internet adresi üzerinden ‘İş Arayan’ linkine TC kimlik numarası ve şifresi ile giriş yaparak), E-DEVLET ve ALO 170 hattı üzerinden online başvurularını yapabilecek.
 
İş tanımaları ve şartlar ise şu şekilde;
Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü Orman İşletme Müdürlüklerinde Geçici İşçi alım için, Yangın İlk Müdahale İşçisi mesleği için erkek vatandaşların başvuruda bulunabilecekler. Bu kapsamda en az ilköğretim öğrenim durumu ve 18-30 yaş aralığında kişiler başvuru şartları arasında yer alıyor. Kontenjan ise 25 kişi ile sınırlandırılıyor.
 
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Sürekli İşçi Alımında ise; Hasta ve Yaşlı Bakım Hizmetleri için  kontenjan 60 kişi olmakla 18-35 yaş aralığında, ortaöğretim kurumlarının sağlık bakım, ebe yardımcılığı, hemşire yardımcılığı, sağlık teknisyeni, hasta bakımı, engelli bakımı ve yaşlı hizmetleri dallarından birinden mezun olmak bakım öğrenim durumdakiler, temizlik görevlisi mesleği için 18 yaşını doldurmuş 45 yaşını geçmemiş olmak kaydıyla En az ilköğretim okulundan, en fazla ortaöğretim (lise ve dengi) okulu mezunu olmak ve Özel Güvenlik Görevlisi görevi içinse 18 yaşını doldurmuş 45 yaşını geçmemiş olmak kaydıyla en az lise ve dengi okullardan, en fazla lisans mezunu olmak şartları aranıyor.

 


Kaynak: Haber Merkezi