5 Haziran Dünya Çevre Günü olması sebebiyle Çanakkale Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, ÇAKAP ve SUEZ Çanakkale RR Atık Hizmetleri A.Ş. ile birlikte Güzelyalı Halk Plajı’nda çevre temizliği etkinliği gerçekleştirildi. Etkinliğe Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın yanı sıra belediye çalışanları da katıldı.
 
İklimin ve doğanın korunmasına dikkat çekmek ve bu konuda farkındalık yaratmak için Dünya Çevre Günü ilan edilen 5 Haziran’da çeşitli etkinlikle düzenlendi. Çanakkale Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü de, Çanakkale’nin temiz kalmasını sağlayan SUEZ Çanakkale RR Atık Hizmetleri A.Ş. ve Çanakkale Katı Atık Yönetim Birliği (ÇAKAB) çalışanları ile birlikte plaj temizleme etkinliği düzenledi. Güzelyalı Halk Plajı’nda gerçekleşen farkındalık etkinliğine Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan başta olmak üzere, belediye başkan yardımcısı, belediye çalışanları ve gönüllüler katıldı.
 
“DOĞAYI HOYRAT KULLANMAYACAĞIZ”
Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, günün anlam önemine dikkat çekmek için yaptığı açıklamada, “Bugün 5 Haziran Dünya Çevre Günü. Bu yıl ki çevre günü çok daha anlamlı. Çünkü Koronavirüs sorunu tüm dünyayı sardı. Bununla beraberde çevre konusu da gündeme geldi. Şu anlamda belki virüsün çıkış nedeni çevresel sorunlar olabilir. Bunun için bilim adamlarını dinlemek lazım. Şunu gördük; bizler zorunlu olarak evlere girince, çıkış yasaklarıyla sokaktaki nüfus azalınca doğada hayvanların ve bitkilerin çok hızlı bir şekilde çoğaldığını gördük. Bu çok anlamlı. Bu sene 5 Haziran’da bunları düşünmek lazım.  Televizyonlarda görüyorsunuz. Yunuslar, balıklar ortaya çıktı,  çimenler fışkırdı. Birçok hayvan ortalıkta görünmeye başladı. Bunun sonucunda da şunu öğrenmiş olmamız lazım. Bu dünya sadece bize ait değil. Bu dünya bütün yaşayanlara ait. Dolayısıyla dengeli bir şekilde yaşayacağız. Doğayı tahrip etmeyeceğiz, kirletmeyeceğiz, doğayı hoyrat kullanmayacağız. Bence bu sene ki 5 Haziran Çevre Günü’nün en önemli mesajı bu. Aynı zamanda çevremizi kirletmemeyi öğreneceğiz” şeklinde konuştu.
 
“LÜTFEN ÇEVREMİZİ TEMİZ BIRAKALIM”
“Bugün burada Güzelyalı Belediye Plajı’nda bir sahilin temizlenme etkinliği yapılıyor. Arkadaşlar gönüllü olarak bir mesaj vermek için çalışıyorlar” diyen Gökhan, “Birçok çeşit atık var. Özellikle gençler seslenmek istiyorum. Elbette ki gençlerimiz kordonları, sahilleri özgürce kullanacaklar. Hatta kordonda içki de içebilecekler. Ama içtikten sonra şişelerin kırılarak ortalığa bırakılması onlara yakışmıyor. Buradan da Çanakkale’de yaşayan gençlere mesaj vermek istiyorum. Lütfen sahillerimizi kullandığımız zaman, ister denize girmek için, ister gece orada eğlence yapmak için, lütfen çevremizi temiz bırakalım. Çünkü damlaya damlaya göl olur. Çevrede de kirlilik, kirlene kirlene çoğalır. Bu sene biraz daha kendimizi dinlememiz lazım. Olup biteni farkına varmamız lazım. İnşallah bu bilince önümüzdeki süreçte çevremizi koruyarak, muhafaza ederek hayatımızı sürdürürüz” dedi.
 
“BÜTÜN ÇALIŞMALARIMIZ ÇANAKKALE’NİN ÇEVRESİ İÇİN”
SUEZ Çanakkale Genel Müdürü Metin Suadiyeli, “SUEZ Çanakkale firması olarak Çevre Günü çok önemli bir gün. Tabi ki biz çevreye yapacağımız katkı için çevre gününü beklemiyoruz. Herkesin çevre temizliğine katkı sağlaması için sembol olarak bu etkinliği gerçekleştirdik. Şirketimiz olarak çöp depolama sahasına giden yoldaki moloz atıklarının bir kısmını temizledik. Plajlarımız da en önemli yerlerimiz, onların da temizliği için çalışıyoruz. Bütün çalışmalarımız Çanakkale’nin çevresi için, bu yüzden bu gün bizler için önemli. Çocukların da katılacağı bir etkinlik yapmak istiyorduk ama Koronavirüs’ten dolayı bu sene yapamadık, inşallah seneye birçok etkinlik yapacağız” diye belirtti.
 
Gizem Tuğçe BAYHAN