İnsanoğlu geçmişten günümüze kadar kendilerini tehdit eden iç ve dış etkenlere karşı önlem alarak kendilerini ve yaşam alanlarını koruma ihtiyacı duymuşlardır.

Can ve mal güvenliği sağlayan ve asla risk alınmayacakönemli sektörlerden biri olan Elektronik Güvenlik Sistemleri; başta işyerleri olmak üzere konutlarda, bankalarda, okullarda, kamu kuruluşlarında, mağazalarda, alışveriş merkezleri gibi insanın var olduğu tüm yaşam alanlarında güvenliği sağlanmak adına gerekli olan donanım, yazılım ve sistemler bütününden oluşmaktadır.

Günümüzde gelişen teknolojinin ışığında güvenlik sistemleri de kaçınılmaz bir şekilde bu gelişmeden etkilenerek yenilenmiştir.
Teknolojinin de desteklemiş olduğu gelişmiş, donanımlı ve Akıllı Elektronik Sistemler ile çeşitlenen güvenlik araçları ve yazılımları ortaya çıkmıştır.
Güvenlik Sistemlerinin, işlevsel yetenekleri arttırılmış, çevresel donanımlar ile merkezi istasyonun iletişimi hızlandırılmış ve işyeri-hane gibi yerlerin giriş-çıkışları kontrol altına alabilmek adına dahafazla özellikli hale getirilmiştir. Böylece Güvenlik Sistemleri  insanlara daha Güvenli Bir Yaşam sunmuş olmaktadır.

Elektronik Güvenlik Sistemleri Sektörü, her sene ortalama %10-15 oranında pazar payını büyüterek gelişme kaydetmektedir, bunun en önemli etkenlerinin başında ise insanlar tarafından Güvenlik bilincinin gün geçtikçe artarak Güvenlik Hizmetleri taleplerinin olmasından kaynaklanmaktadır, bu doğrultuda önümüzdeki 10 yılda her yıl %50 büyüyebilme potansiyeline sahip olmaktadır.

ÇEŞİTLERİ   
Günlük hayattakarşılaşabilinecek risklere karşı önlem almak amacıyla kullanılan Elektronik Güvenlik Sistemleri güvenli ve huzurlu yaşamın bir parçası haline gelmiştir.
Teknolojik Güvenlik Sisteminin etkin olabilmesi için sahip olması gereken fonksiyonel bileşenleri; olası riski tespit etme, değerlendirme, geciktirme ve tepki verme sırasına göre işlevselliklerini yerine getirmesi gerekmektedir.
Günümüz Güvenlik Sistemleri, Elektronik Teknolojileri ve Yazılım Teknolojilerinin birlikte kullanılması ile birlikte geliştirilerek daha işlevsel bir yapı kazanmıştır.
Ev ve İş yeri Güvenlik Sistemleri, Kent Güvenlik Yönetim Sistemleri ve Biyometrik Güvenlik Sistemlerigibi her geçen gün daha fazla pazar payına sahip olan bir sektör haline gelmektedir.
 Elektronik Güvenlik Sistemleri Çeşitleri başlıca şu şekilde bahsedilebilmektedir:
 
Güvenlik Kamera Sistemleri:
Kapalı Devre Görüntü ve Kayıt Sistemleri (Closed Circuit TVCCTV Kamera Sistemleri) çeşitli sayıda Güvenlik Kameraları sayesinde belirli bir bölgenin 24 saat izlenmesine, elde edilen görüntülerin kayıt altına alınarak video ekranlarında görüntülenmesine olanak sağlayan sistemler olmaktadır.
Güvenlik Kamera Sistemleri yaşam alanlarını kapsayan açık ve kapalı mekanlarıkontrol altında tutarak güvenlik, gözetleme ve denetleme gibi farklı amaçlar ilekullanılmaktadır.
 
Güvenlik Alarm Sistemleri:
Güvenlik Alarm Sistemleri; Hırsız Alarm Sistemleri ve Yangın Alarm Sistemleri olarak kullanım amaçlarına göre iki gruba ayrılmaktadır.
Hırsız Alarm Sistemleri, kullanılan mekanı hırsızlık, sabotaj ve gasp gibi olaylara karşı uyararak koruyan ve gerektiğinde ilgili mercilere bilgi veren Alarm Sistemleri olmaktadır.
Yangın Alarm Sistemleri ise herhangi kasıtlı veya teknik bir arza sonucu meydana gelebilecek yangın, duman ve gaz zehirlenmelerine karşı güvenliği sağlayan Teknolojik Alarm Sistemleri olmaktadır.
 
Görüntülü Diafon Sistemleri:
Kentleşmenin artması ile birlikte genellikle konutlarda ve sitelerde güvenliği sağlamak amacı ile sesli ve görüntülü sürekli ve kesintisiz bir iletişim sağlayan cihazlara Görüntülü Diafon Sistemleri denmektedir.

NELERE DİKKAT EDİLMELİ?
Yaşanılan küresel ve yerel gelişmelerin kentleşmeyle birlikte toplumsal yapının da değişmesi sonucunda Güvenlik Hizmetlerine olan ihtiyaçların artmasına neden olmuştur.
Böylelikle Güvenlik anlayışı lüks ve zaruri kavram olmaktan çıkarak, Maslow’un İhtiyaçlar Hiyerarşisindeki Güvenlik İhtiyacı olan ikinci basamağın da insan yaşamı için önemli bir yere sahip olduğu anlaşılmıştır.
Elektronik Güvenlik Sistemleri Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenlerin en başında açığa çıkan ihtiyaçlar doğrultusunda karar vermektir. Gereksinim doğrultusunda talep edilen Güvenlik Sistemi İhtiyacının hangi donanım ve özelliklere sahip olması gerektiği belirlenmesi gerekmektedir.
Bu doğrultuda, beklentilere en fazla cevap verebilen, her bir bileşeni ayrı ayrı inceleyerek birbiriyle uyumlu bir sistem oluşturan, Ürün Ve Hizmet Kalitesi sunan, alanında uzman kişiler tarafından projelendirilebilen ve kurulum sağlanan, Hizmet Sonrası Servis İmkanı sunarak garanti verebilen, bakım ve ilerde söz konusu olabilecek teknik aksaklıkları kolaylıkla giderebilmek adına onarım giderleri düşük olan bir Elektronik Güvenlik Sistemi Hizmeti tercih etmek gerekmektedir.

KULLANIM ALANLARI
Güvenliğin zorunlu olarak sağlanmasının gerekli olup olunmamasına bakılmaksızın bireyler yaşam faaliyetlerini sürdürmüş oldukları tüm alanlarda kendilerini, sevdiklerini ve mallarının güvende olmasını istemektedirler, dolayısıyla da insanın var olduğu her ortam Elektronik Güvenlik Sistemlerinin Kullanım Alanlarını kapsamaktadır.
Buna istinaden başlıca; iş yerleri, evler, kurumsal firmalar, okullar, hastaneler, alışveriş merkezleri, kamu kuruluşları, mağazalar, hava alanları, parklar, çarşılar,benzin istasyonları ve daha birçok alan Güvenlik Sistemlerinin Kullanım Alanlarını oluşturmaktadır.
 
Kaliteli Güvenlik Hizmeti ile ulusal pazarda başarılı bir şekilde sektörünü temsil eden Gazi Information Teknoloji Profesyonel Elektronik Güvenlik Sistemlerini müşteri memnuniyeti odaklı olarak alanında uzman ekibi ile Ücretsiz Keşif, Projelendirme ve hizmet sonrası servisimkanıyla çözüm ortaklığı ve Güvenlik Danışmanlığı hizmeti sunmaktadır.