BU BAYRAM EVDEYİZ

Yasak daha öncekiler gibi sadece büyükşehirlerle sınırlı kalmayarak tüm Türkiye’de olacak. Bu kapsamda ilk kez sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak Çanakkale’de kent sakinleri bayramda evde olacak.
 
Koronavirüs salgınının görüldüğü andan itibaren, salgının-bulaşın toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, sosyal mesafeyi koruma ve yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla birçok tedbir kararı alınarak uygulamaya geçirildi. Ramazan Bayramı süresince de koronavirüs salgınının halk sağlığı açısından oluşturabileceği riskleri yönetebilmek adına önlemler alındı. Bu doğrultuda; 22 Mayıs saat 24.00 ile 26 Mayıs saat 24.00 arasında tüm Türkiye’de yurttaşların sokağa çıkmaları kısıtlandı. Çanakkaleliler de arefe günü dahil olmak üzere Ramazan bayramını bu yıl evlerinde geçirecek. Kısıtlamadan önceki son gününde halk pazarı, çarşı ve marketlere giderek bayram alışverişlerini yapan kent sakinleri Bayramı beklemeye başladı.
 
Valilik sokağa çıkma kısıtlamasıyla alakalı bildirimleri kamuoyu ile paylaştı. Çanakkale’de kısıtlamanın olduğu 23 Mayıs Cumartesi günü market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçiler ile yufkacılar 10.00­17.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek, 65 yaş ve üzeri ile 20 yaş ve altında bulunanlar hariç olmak üzere vatandaşlar, zorunlu ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı olmak ve araç kullanmamak şartıyla ikametlerine en yakın market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçilere gidip gelebilecek. Aynı saatler arasında market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçiler evlere-adrese servis şeklinde de satış yapabilecek. 24-25-26 Mayıs tarihlerine ise market, bakkal, manav, kasap, kuruyemişçiler ve yufkacılar ile online satış yapan işletmeler kapalı olacak. 4 günlük sürede belirlenen istisnalar dışındaki tüm vatandaşlar evlerinde kalacak.5442 sayılı İl İdaresi Kanunu kapsamında alınan ve ilan olunan tedbirlere uymayan vatandaşlara ilgili Kanununun 66 ncı maddesi hükmü ile Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282 nci maddesi gereğince idari para cezası uygulanacak, aykırılığın durumuna göre Kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılarak, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195 inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemler başlatılacak.
 
Haber Merkezi