Açılışa okul kurucusu Dr. Zafer Tuna Taş, Doğa Anadolu Lisesi Müdürü Hıdır Kılıç, Tesis Yöneticisi Tamer Özan, öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı. İlkokul gününün heyecanı öğrenciler kadar velilerin de gözlerinden okundu.
 
Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından okul kurucusu Dr. Zafer Tuna Taş’ın yaptığı konuşma ile başladı. Zafer Tuna Taş, Çanakkale Doğa Okulları olarak, Türkiye’nin manevi başkentinde bir eğitim kurumu olmanın ayrıca sorumluluğunu hissettiklerini ifade ederek sözlerine şöyle devam etti. “Cumhuriyet tarihimiz boyunca kurtuluş savaşımızdan yakın tarihimize, 15 Temmuz darbe girişimine kadar, bu sorumluluk ve milli duruşun önemi bir kez daha ortaya çıkmıştır. Orta Asya’dan Anadolu’ya, yaşadığımız topraklara getirdiğimiz, kültürümüz milli işbirliğimiz, çok sesliliğimiz ve çok renkliliğimiz bizi bu günlere getirmiştir. Geleceğimizin teminatı sizlere verdiğimiz eğitimdir. Geleceğin yetişkinleri sizlersiniz, sizler geleceğimizsiniz. Yeni eğitim ve öğretim yılının hepimize hayırlı olmasını diliyor başarı dolu bir yıl temenni ediyorum”
 
Daha sonra söz alan Doğa Anadolu Lisesi Müdürü Hıdır Kılıç’ın, günün anlam ve önemine istinaden yaptığı konuşmasının ardından sırasıyla, Sosyal Bilgiler Öğretmeni Özlem Sünbüloğlu, Doğa Okul Aile Birliği Üyesi Burcu Ulutuğ, Ortaokul öğrencisi Elif Sude Karabay, Doğa Anadolu Lisesi Öğrenci Meclisi Başkanı Okan Sözen’in konuşmalarının ardında yine öğrenciler tarafından seslendirilen şarkı ile program devam etti. Sabah sporuna katılan anaokulu ve ilkokulu öğrencilerinin beden eğitimi öğretmenleriyle yaptığı dans veliler tarafından ilgi ile izlendi.
 
Anaokulundan liseye her yaş grubunun beklentilerine cevap veren özgün eğitim modelleri, vizyonu ve heyecanıyla yeni eğitim yılında da yeniliklerin öncüsü olmaya devam eden Çanakkale Doğa Okulları, 2015-2016 eğitim yılına rekor sayıdaki öğrencisiyle merhaba demenin haklı gururunu yaşadı.
 
 
 


Kaynak: Haber Merkezi