Çanakkale’de Cumhuriyet Meydanı’nda sosyal mesafeye uygun çelenk töreni gerçekleştirilirken, Kepez Beldesi ise evlerinden çıkamayan çocuklar için 23 Nisan etkinlikleri kapsamında araçlarını süsleyerek, 23 Nisan şarkılarını çaldı. Bayram coşkunu herkesin hissetmesi için özenle hazırlanan araçları gören çocuklar ve aileleri, balkonlardan ve pencerelerden çalınan şarkılara eşlik etti.
 
Konuyla ilgili açıklama yapan Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan, “Çanakkale Zaferi, ardından Kurtuluş Savaşı ve Cumhuriyetin ilanı ile geçen süreçte 23 Nisan 1920 çok anlamlı bir tarihi işaret ediyor. Mustafa Kemal ve arkadaşları egemenliği bir zümreden alıp, kayıtsız şartsız vatandaşlarına armağan ettiği gün. 23 Nisan 2020 bu anlamlı günün 100.yılı. 1924 yılında bayram ilan ediliyor, 1929 yılında dünya çocuklarına armağan ediyor bu bayramı ve 1929’tan itibaren de bugüne kadar bu bayram hep çocuklarla beraber kutlandı. Ama bugün maalesef bu Korona illeti yüzünden çocuklar sokaklarda değil, çocuklar olmadan bu bayramı kutluyoruz. Çocuklar evlerinde” dedi.
 
“AKŞAMA KADAR ÇOCUKLARIMIZI GEZECEĞİZ”
“Biz de Kepez Belediyesi olarak arkadaşlarımla birlikte, madem dedik çocuklar bize gelemiyor, biz onların ayaklarına gidelim dedik ve bu bando ile çalışarak, tüm sokakları, caddeleri, mahalleri bugün akşama kadar çocuklarımızı gezeceğiz, biz onların ayaklarına gideceğiz ve bayramlarını kutlayacağız” diyen Arslan, “Oysa bugün, ekip arkadaşlarımızla birlikte Korona olmasaydı çok güzel bayram planlamıştık. Sahilde Halk Kafe’nin yanında çocuklarımıza lunapark getirecektik, uçurtma şenliği yapıp onlarla uçurtma uçuracaktık ve pamuk helvası yiyecektik hep beraber. Bu sene olmadı ama çocuklarımız hiç üzülmesin. Ben ve ekip arkadaşlarım çok uzun yıllar beraberce çocuklarla beraber bu coşku dolu yılları kutlamaya devam edeceğiz. İnşallah önümüzdeki yıl Korona illetinden kurtulduktan sonra bu saydıklarımı gerçekleştireceğiz” ifadelerini kullandı.
 
“ATAMIZIN İZİNDEN ONUN YOLUNDAN YÜRÜMEYE DEVAM EDECEĞİZ”
Arslan, açıklamasının sonunda şunları söyledi: “Ben çok gururluyum. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 100.senesini hep beraber görüyoruz, bu benim için onurlu bir gün. Kendimi çok mutlu hissediyorum ve Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarını saygıyla, rahmetle, minnetle anıyorum. Bize böyle bir vatan bıraktılar. Onlara hakikaten ne kadar teşekkür etsek azdır. Bizde Kepez Belediyesi olarak, Atamızın izinden onun yolundan yürümeye devam edeceğiz. Resmi bayramları Kepez’de coşkuyla kutlamaya devam edeceğiz.”
 
Gizem Tuğçe BAYHAN