Adalet ve kalkınma Partisi (AK Parti) Merkez İlçe Başkanı Yıldıray Ölçek tüm Dünya’yı ve Türkiye’yi de etkisi altına alarak yayılmaya ve ölümlere neden olan Corona Virüs’ ün yayılmaması için önemli fedakarlıklar yapılması gerektiğinin altını çizdi.

Alınan tüm önlemlerin Coronavirüs’ ün yayılmaması için olduğunu ifade eden Ölçek, “ Bana bir şey olmaz “ mantığı ile hareket edilmemeli ve toplum sağlığı tehlikeye atılmamalı tüm vatandaşlarımız Corona Virüs’ ün yayılmaması için, “Evde Kal” çağrısına uymalı dedi.

Ölçek açıklamasında şunları söyledi:
“Corona Virüs’le ilgili ülke genelinde olduğu gibi Çanakkale’de de etkin bir mücadele yürütülmektedir. Mücadelede geldiğimiz noktada bu krizin üstesinden gelebilmek için daha çok fedakarlık yapmamız gereken bir döneme girdik. Alınan tüm tedbirlere harfiyen uyduğumuz taktirde inşallah en kısa sürede bu kritik süreçten başarıyla çıkacağız. Buradan Çanakkale’de ki vatandaşlarımızdan isteğimiz Bilim Kurulu’nun önerileri doğrultusunda hareket etmelidir. Salgının yayılmasını engellemek için vatandaşlarımız ne gerekiyorsa yapmalıdır. Burada en önemli etken sosyal mesafeyi korumak ve gerekmedikçe dışarı çıkmadan evde kalmaktır. Bunun yanında bu virüsten korunmanın ilk şartı temizliktir. Yapılacak en ufak hata bile kendi sağlığımızı tehlikeye attığı gibi yakınlarımızın da sağlığını tehlikeye düşürür. Eğer evimizden çıkmaya zorunlu isek de Sağlık Bakanlığımızın ve valiliklerimizin talimatlarına harfiyen uymalıyız. Şu kanıya hiçbir zaman kapılmamalıyız. “Bana bir şey olmaz” gibi bir mantığı asla kabul edemeyiz. Bu noktada devletimizin aldığı önlemlere tüm vatandaşlarımız uymalıdır. Virüs ile ilgili hiçbir belirtiniz olmasa ve çok etkilenmeseniz bile taşıyıcı olup başka insanların hayatını kaybetmesine sebep olabilirsiniz. Bu salgını devletimizin aldığı güçlü tedbirlerin yanında vatandaşımızın azmiyle yenebileceğimiz unutulmamalıdır. Her hastalık gibi bu virüse karşı da bireyler olarak göstereceğimiz dikkat ve alacağımız tedbirler en etkili korunma yöntemi olacaktır. Hiçbir virüs Türkiye’den, Türk milletinin birliğinden, beraberliğinden, kardeşliğinden, aldığımız ve alacağımız tedbirlerden daha büyük ve güçlü değildir.”
 


Kaynak: Haber Merkezi