DİSK/Genel-İş Sendikası Çanakkale Şube Başkanı Metin Ceylan yaptığı açıklamada; Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’dan emekçilerine hak ettikleri ücret zammını vermesini ve yürürlükte olan toplu İş Sözleşmesine göre 1 Eylül 2019 tarihinde ödenmesi gereken fakat üzerinden 7 ay geçmesine rağmen ödenmeyen 30 yevmiyelik ikramiye alacağının en çok ihtiyaç olan bu günlerde ödenmesini talep etti.
 
Şube Başkanı Metin Ceylan yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; “Öncelikle tüm dünyayı ve ülkemizi sağlık, sosyal ve ekonomik yönden etkisi altına alan Covid 19 salgınında hayatını kaybeden yurttaşlarımıza Allahtan rahmet, ailelerine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum. Covid-19 ile mücadelede zorlu görevi üstlenen, canları pahasına gece gündüz demeden çalışan Sağlık çalışanları başta olmak üzere tüm emekçileri saygı ve sevgi ile selamlıyorum. Emeğin öneminin arttığı bu günlerde, Çanakkale Belediyesi ile Sendikamız arasında kadrolu üyelerimiz için, İç İşleri Bakanlığı’ndan aldığımız yetki ile 2019 yılında başladığımız 2020 yılını kapsayacak toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde sürenin sonuna gelmiş bulunmaktayız. Bugüne kadar yapmış olduğumuz Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde ne yazık ki anlaşma sağlanamamıştır. Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik koşulların Covid 19 salgınıyla birlikte daha da kötüleşmesi an meselesidir. Açlık sınırının 2.341 TL yoksulluk sınırının 8.098 TL olduğu bu günlerde tarafımıza yapılan zam teklifi maalesef çok yetersizdir. 2019 yılında imzalanan Toplu iş Sözleşmesi ile yıllık ortalama enflasyon oranı %20 iken üyelerimize % 15 zam yapılmış, Çanakkale Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan ikinci altı ay için yeniden değerlendirme yapılabileceğini belirtmiş olmasına rağmen, ikinci altı ay zam oranı için görüşme taleplerimiz karşılıksız kalmıştır. Enflasyon oranları altında kalan zam oranları ile birlikte ücretlerimizin alım gücü gün geçtikçe düşmektedir. Çanakkale Belediyesi ile sendikamız arasında yaklaşık 2 ay önce gerçekleştirdiğimiz Çanakkale Belediyesi’nin değerli belediye başkan yardımcılarının tamamının katılım sağladığı Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde anlaşarak masadan kalkılmış, tarafımıza Belediye Başkanı Sn. Ülgür Gökhan ile görüşüp dönüleceği söylenmiş, hatta şehirden ayrılmamamız istenmiş, akşam saatlerinde toplu İş sözleşmesinin imza altına alınabileceği belirtilmiştir. Daha sonra ne olduğunu bilmediğimiz sebeplerle anlaşma ne yazık ki iptal edilmiştir.

Gecesini gündüzüne katarak salgına rağmen Çanakkale halkına en iyi hizmeti verebilmek için çalışan emekçiler olarak talebimiz nettir. Geçinebileceğimiz ücreti talep etmek en doğal hakkımızdır. Covid 19 salgınına bağlı olarak kapanan işyerleri ile birlikte bazılarımızın eşleri bazılarımızın çocukları ne yazık ki işsiz kaldılar. Aile ekonomimiz ciddi yaralar aldı. Yaralarımızı hep birlikte sarmak zorundayız. Sosyal Belediyecilik anlayışı ile yönetilen Çanakkale Belediyesi Başkanı Sn. Ülgür Gökhan’dan emekçilerine hak ettikleri ücret zammını vermesini ve yürürlükte olan toplu İş Sözleşmesine göre 1 Eylül 2019 tarihinde ödenmesi gereken fakat üzerinden 7 ay geçmesine rağmen ödenmeyen 30 yevmiyelik ikramiye alacağımızın emekçilerimizin en çok ihtiyacı olan bu günlerde ödenmesini talep ediyoruz. Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri süresinin 24 Nisan 2020 tarihinde bittiğini, sendikamız Genel Yönetim Kurulu’nun toplu iş sözleşmesi kanunu gereğince grev kararı almak zorunda olduğunu kamuoyunun bilgisine sunarız.”
 
 


Kaynak: Haber Merkezi