Söz ve müziği kendisine ait olan ‘Hiçbir Şey Eskisi Gibi Olmayacak’ parçası ile hayranlarının karşısına çıkan Atakan Ateş, kariyerini ve yeni şarkısının serüvenini paylaştı. 13 yaşından beri müzikle uğraştığını belirten Ateş, “Almanya’da konservatuvar okudum ve sonra tekrar Türkiye’ye döndüm. Birkaç sanatçıya vokalistlik yaptım. Antalya’da çeşitli yerlerde sahne aldıktan sonra gün geldi kendi bestelerimi değerlendirelim dedik. ‘Hiçbir Şey Eskisi Gibi Olmayacak’ şarkımız da çok eski bir şarkıdır aslında, çok önceden yazdığım bir şarkı. Ayrılık tadında olan bir şarkı. Onu değerlendirmek istedik. Bu benim üçüncü çalışmam, tekliyi çıkardık piyasaya” dedi.
 
“ÇEVREMDEKİLERİN YAŞADIKLARIN ZİYADE ETKİLENEREK YAZIYORUM”
‘Hiçbir Şey Eskisi Gibi Olmayacak’  şarkısını anlatan Atakan Ateş, “Dün yaşadığınızı yarın tekrar yaşayamıyorsunuz. Hiçbir şey gerçekten eskisi gibi olmuyor. Hayat bu şekilde… Yaşanmış bir hikaye ama kendi yaşadıklarımdan ziyade çevremdekilerin yaşadıkların ziyade etkilenerek yazıyorum. Şu yaşıma kadar iki sevgili hayatı yaşamış insanım. Çevreden etkilenerek yazdığım bir parça” diye anlattı.
 
“BEN HİÇ YAYINLAYACAKLARINI DÜŞÜNMEMİŞTİM”
Çok beğenilen ‘4058 Sokak’ isimli parçası hakkında ise, “O şarkı rock tarzında yaptığım bir şarkı. Benim çocukluğumun şarkısı. 13-14 yaşında ilk defa kendi hayatımda yaşadığım olayla alakalı bir şarkı. Ben onu yayınlamak istemiyordum çünkü herkese hitap eden bir şarkı değil, kendimi anlatıyor. Yayınladık ve çok şaşırdım sonra müzik kanallarında da görmeye başladım. Ben hiç yayınlayacaklarını düşünmemiştim” ifadelerini kullandı.
 
“BİRÇOK ÇALIŞMAYLA DEVAM EDECEĞİZ”
Müziğe son çalışmasından önce biraz ara verdiğini söyleyen Ateş, “İki üç yıl bir ara vermiştik. Şimdi tekrardan başladık. Bu şarkımızla bir merhaba diyelim dedik. Yeni çalışmalarımız da tabi ki var. Yeni bir kibimiz daha gelecek. Birçok çalışmayla devam edeceğiz. Yeni yapacağımız şarkıda da farklı sound’lar olacak. Trende uygun şeyler de yapacağız ama kendi tarzımdan farklı kopmadan yapacağız” diye anlattı.
 
“HAKAN PEKER’İN SON ŞARKISININ MÜZİĞİ BANA AİT”
“Söz ve müzik yazıyorum, başkalarından talep de oluyor ama ben vermek taraftarı değilim” diyen Ateş, “Ticari kaygılarla yapmadığım için böyle bir düşüncem yok. Hakan Peker’in son çıkartmış olduğu ‘Beklerim Ölümüne’ adlı parçanın müziği bana ait. Böyle bir çalışma oldu ve çok dinlendi” dedi.
 
Gülçin AKIN