Koronavirüs salgınında Çanakkale’deki mücadelenin ön saflarında yer alan Mehmet Akif Ersoy Çanakkale Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Ufuk Tali’nin ikinci yapılan koronavirüs testinin pozitif çıktığı ve kendisini karantinaya aldığı öğrenildi.

Koronavirüs ile mücadelede yoğun mesai sarf edilen günlerde şüphesiz bu durumdan en çok etkilenenlerin başında dağlık çalışanları geliyor. Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada 600’den fazla sağlık çalışanında koronavirüs görüldüğünü ifade ederek, “Her geçen gün pozitif çıkan vaka sayımızın fazla olduğunu, hem hekim arkadaşlarımızdan hem hemşire arkadaşlarımızdan hem sağlık çalışanlarımızdan hem de yardımcı personelde, söylemek istiyorum. Bunun sayısını vermek çok içimden gelmiyor, 601 kişi. Bütün sorumluluk, sahada bu arkadaşlarımızın omzunda” ifadelerini kullanmıştı.

EVDE KARANTİNADA, DURUMU İYİ
Çanakkale’de de göreve geldiğinden bu yana başarılı çalışmalarında takdir toplayan Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ufuk Tali’nin de geçtiğimiz günlerde yapılan test sonuçlarının pozitif çıkığı iddia edilmişti. İlk tetkiklerinde negatif çıkan Başhekim Tali’nin son yapılan testinin ise pozitif çıktığı bilgisine ulaşıldı. Tali’nin bu gelişme sonrasında kendisini evde karantinaya aldığı ve durumunun iyi olduğu öğrenildi. Başhekimin Tali’nin durumunu öğrenenlerin sosyal medyada Facebook profilinden kendisine geçmiş olsun dileklerini ilettiği görüldü.

SINIR ÖTESİNDE GÖREV İSTEMİŞTİ
Denizli doğumlu olan Ufuk Tali, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesinden 2007 yılında mezun olduktan sonra, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Tıp Fakültesinde genel cerrahi ihtisasını 2013 yılında tamamladı. Tali, Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi’nde Genel Cerrahi Uzmanı olarak görev yaparken, 26 Şubat 2018 tarihinden atandığı hastane başhekimlik görevini sürdürüyor.

Mesleğine olan aşkıyla da bilinen ve Başhekimliğini yaptığı Mehmet Akif Ersoy Çanakkale Devlet Hastanesi’nde mesai arkadaşları tarafından sevilen
Op. Dr. Ufuk Tali, geçtiğimiz aylarda İl Sağlık Müdürlüğü’ne yazdığı dilekçe ile ‘ihtiyaç duyulduğu takdirde sınır ötesinde gönüllü doktor olarak görev almak istediğini’ bildirmişti. Tali’in bu hareketi basında yer aldıktan sonra sağlık personeli başta olmak üzere Çanakkalelilerden de takdir toplamıştı.
Boğaz Medya ailesi olarak Başhekim Ufuk Tali’ye geçmiş olsun dileklerimizi ileterek bir an önce sağlığına kavuşarak görevinin başına dönmesi yönündeki temennilerimiz iletiyoruz.
 
Haber: Ersan KÜÇÜKKURU