Yeni müzisyen Nukan kendisinden bahsederek, “Müzikle ilişkim çok eskiye dayanıyor. Çok yeni bir heves değil benim için. Enstrüman çalarak başladım ve sonra şiir çok ilgimi çekti. Şiir okumayı çok sevdim, sonra ‘yazmalıyım’ dedim ve kendi şarkılarımı yazmaya başladım. Ardından bir baktım bunlar birikmiş. Şarkılar evimin stüdyosunda küçük bir odada sıkışıp kalmış. Dedim ki artık bunu paylaşmalıyım, bunlar sadece bende kalmamalı ve böyle bir yola çıkmaya karar verdim. Geri dönüşler de pozitif, bu yüzden çok mutluyum. İyi ki yapmışım diyorum” şeklinde anlattı.
 
‘BİR GÜN TEK BAŞINA’ KİTABINDAN ETKİLENDİ
“ ‘Son Kez’ ama aslında benim için ilk kez” diyen Nukan, “Şarkı yazmak ilginç bir şey. Dışarıdan insanlar baktığı zaman ‘ne yaşamış ki bunu yazmış’ diye düşünüyor ama çok da öyle olmuyor. Bazen kendi yaşadığınız, bazen gözlemlediğiniz, bazen okuduğunuz bir kitap… Bu şarkının hikayesi odur. Benim çok sevdiğim bir kitap vardır. Vedat Türkeli’nin bir kitabı vardır, ‘Bir Gün Tek Başına’ diye. Herkese tavsiye ederim. Onu okumuştum ve çok etkilenmiştim. Okuduğum tarih de 2006, şarkının sözlerini yazdım o dönem. Ama yazıyorsunuz ve o orada kalıyor. Onun müziğe dönüşmesi, enstrümanlarla buluşması, doğru hali alması, içinize sinmesi zaman alıyor. Böyle bir hikayesi var. Ama ikinci şarkım için bu kadar beklemeyeceğim” dedi.
 
“İKİ SENEDİR HAZIRLIK YAPTIK, HER ŞEYİMİZ HAZIR”
Nukan, “Bir şeyi üretiyorsunuz, bir kitap yazıyorsunuz, bir şarkı yazıyorsunuz, bu sizin oluyor ve onu paylaşmakta çok zorlanıyorsunuz, acaba insanlar ne düşünür diye. Ama bir kere bunu paylaştığınız zaman bir bakıyorsunuz siz de rahatlamışsınız. Pozitif dönüş ile birlikte üretme heyecanı da vermiş, o yüzden çok memnunum. İki senedir hazırlık yaptık, her şeyimiz hazır. 60’lar, 70’ler, 80’leri takip ediyorum, hatta bu aralar baya tutkunu oldum. Bugün her şey çok çabuk tüketiliyor, her gün yeni şarkı çıkıyor. Bence konu, içinize sinen şeyi yapmak, samimi gelen şeyi yansıtmak ve oyunda kalmayı başarabilmek, motivasyonu kaybetmeden üretmek… Bu sadece müzik için değil, her iş için geçerli. Ben de onu sağlayabileceğimi düşünüyorum” ifadelerini kullandı.
 
“İLERLEYEN AYLARDA YENİ ŞARKILARIMIZI ÇIKARACAĞIZ”
Müzik hakkın düşüncelerini dile getiren Nukan, “Müzik eşittir eğlence gibi algılanıyor ama çok da öyle değil. Hatta şarkı yazarlarına sorun, çoğu için eğlenceli şarkı yazmak çok zordur. Hep bir hüznü, romantizmi paylaşmakla alakalı bu… Müzik hayata tutunmak için, acıyı paylaşmak için çok önemli” diyerek ilerleyen zamanlardaki planlarından şu şekilde bahsetti: “Birikmiş çok parçam vardı bu yüzden iyi bir hazırlık yaptık. İlerleyen aylarda yeni şarkılarımızı çıkaracağız ve Youtube için canlı akustik parçalarımızı paylaşmaya başlayacağız. Sadece kendi şarkılarımı değil, çok değer verdiğim sanatçıların sevdiğim şarkılarını da seslendirmek istedim.”
 
“ENSTRÜMAN ÇALDIĞIM İÇİN ONDAN VAZGEÇEMİYORUM”
Nukan, ‘Son Kez’ şarkısının içinde akustik enstrümanlar ve elektronik altyapılar olduğunu söyleyerek, “Ben kendim enstrüman çaldığım için ondan vazgeçemiyorum, içinde hep bir gitar, yaylılar veya bir davul arıyor hep kulağım. Mümkün olduğunca zengin tutmaya çalışıyorum ama o tam bir denge. Müzik, söz, enstrümanları yakalamaya çalışıyorum müzikte” diye konuştu.
 
Gülçin AKIN