‘Kendine Gel’, ‘Sevemiyorum’ isimli parçaları ile tanınan Doğukan Medetoğlu, son olarak çıkarttığı ‘Bunca Zaman’ isimli tekli parçası ile müzik listelerine girdi. Uzun süre ardından yeni bir şarkıyla çıkış yapan Medetoğlu, “Şarkılarımı biriktiriyordum. Sevenlerim ile paylaşmak için çalışıyordum ve doğru zamanda yavaş yavaş şarkılarımı çıkarmaya başladım. Bugüne kadar hep müzik konusunda eğitim aldım. Birkaç tane üniversite bitirdim. Bir süre Amerika’daydım. Eğitimlerimi bitirdikten sonra, biriktirdiğim şarkıları kaydedip, yayınlamaya başladım” diye konuştu.
 
“EĞİTİM HAYATIMDA TİYATRO VE MÜZİK İÇ İÇE GEÇTİ”
Şu anda İstanbul’da stüdyomda çalışmalara devam ettiğini söyleyen Medetoğlu, “Şarkılarımın sözleri ve müzikleri bana ait. Ben hem tiyatro mezunuyum hem de opera mezunuyum. Eğitim hayatımda tiyatro ve müzik iç içe geçti. Ama bizim ülkemizde yeteri kadar müzikal tiyatroya yöneldim. Ben de pop müziğe yöneldim. Şarkının klibini Murat Joker çekti, o evde ilk klip bize kısmet oldu. Biz biraz sade olsun istedik, çok daha çekilebilecek yeri vardı” ifadelerini kullandı.
 
“BENİ DERİNDEN ETKİLEYEN BİR AŞK HİKAYESİNİ ANLATIYOR”
Doğukan Medetoğlu ‘Bunca Zaman’ şarkısı ile ilgili düşüncelerini dile getirerek, “Bunca zaman, kelimesi benim için her zaman çok önemliydi çünkü önü ve sonu açık bir kelime. Birçok şeyi sığdırabilir. Bunca zaman birçok şeyi kast edebilecek bir kelime öbeği. Ben duygusal biriyim. Enerjiyimdir ama içime attığım ve şarkılarıma yansıtabildiğim kocaman bir duygusallığım var. Kimse duygusal olduğumu anlamaz ama ben bunu kendi içimde yaşarım. Kariyerimde duygusal şarkılarla gidiyor ama bir süre sonra virgül atacağım duygusal şarkılara ama hareketli şarkılarımın sözleri bile yaşanmışlık içerdiği için akustiğe döndürdüğüm zaman duygusal oluyor. İçimden geldiği gibi yazıyorum şarkılarımı genellikle bir kerede başlıyorum ve bitiyorum. ‘Bunca Zaman’ da üniversiteden sonra yaşadığım ve beni derinden etkileyen bir aşk hikayesini anlatıyor. Her bir kelimesi gerçek ve bazı dinleyicilerimden şöyle yorumlar da geliyor; ‘her dinlediğimde başka cümlesini algılıyorum’ ve herkes kendi hikayesine uydurabiliyor şarkıyı” şeklinde konuştu.
 
“EĞLENCELİ YÜZÜMÜ GÖSTEREN ŞARKILARLA DEVAM EDECEĞİM”
Medetoğlu, çalışmalarından da bahsederek, şunları söyledi: “2020’de çıkaracağım şarkıları bitirdim, hazırladım. Kabataslak bir plana oturtturduk ve önümüzdeki süreçte bol bol şarkı paylaşacağım. 2015 yılından beri her sene bir şarkı paylaştım ve şu ana kadar ki şarkılarım aynı hikayeyi anlatan şarkılardı. Şimdi daha eğlenceli yüzümü gösteren şarkılarla devam edeceğim yoluma. Tamamen pop şarkılar olacak. Ben tamamen bir pop adamıyım. 90’lar ruhundan besleniyorum. Harun Kolçak, Sezen Aksu, Kayahan hayranıyım. Halen daha onları dinliyorum. Günümüzü de takip ediyorum, yabancı müzik çok dinliyorum. Ama sound olarak kendime yakıştırdığım yabancı müzik Justin Timberlake gibi. Stüdyoda da beni oluşturan duyguların sentezini oluşturuyoruz. Ama duygular tamamen biz de. Hatta Sezen duyguları var bu şarkıda diye yorumlar alıyorum, çok mutlu oluyorum. Yalın bir şekilde anlatıyorum kendimi.”
 
Gülçin AKIN