Eray Korel, söz ve müziği kendisine ait olan ‘Yetmedi Mi’ isimli parçası ile dinleyicilerin karşına çıktı. Kendisinden bahseden Korel, “Kendimi bildim bileli müzikle iç içeyim. Bugüne kadar 150 civarında bestem var. Yavaş yavaş bunları çıkartmaya başladım” diye anlattı.
 
“ŞARKI DEĞERLERİ DEĞİŞTİ, HIZLI TÜKETİLİR BİR HAL ALDI”
2020 yılında ikinci single’ını çıkaran Korel, “ ‘Teferruat’ isimli bir parça da çıkartmıştık. 2020 yılı bizim yılımız olsun istedik. Bu piyasada çok zor ama biz şarkılarımızı çıkartmak istedik. Türkiye’de şarkı değerleri değişti, hızlı tüketilir bir hal aldı. Bugün çıkıyor yarın unutuluyor. Eskiden böyle değildi. Bir şarkı aylarca, yıllarca dinlenebilirdi. O zamanlar güzeldi. Şimdi zamanın değişmesinden kaynaklı olsa gerek, rap müziğin daha güçlü olduğu bir dönemdeyiz. Pop müzik sanatçıları da birleşmeye başladılar. Sanırım biraz pop, rap savaşı var gibi ortada. Arabesk rap ve pop içinde var zaten. Pop müzikte 90’lara özlem var çünkü pop müzik daha ilerleyemediğinden bizde bir yerde tıkandı. Rap müzisyenler de yıllarca ispatlamaya çalıştılar kendilerini bu ülkede. Özellikle Çukur dizisinden sonra başladı. Dizide sürekli rap müzik kullanılıyor. Dolayısıyla gençlerin hitap etmesi çok normal, bu sayede rap tavan attı. Rap içerisinde isyan barındıran bir müziktir, onun için arabesk türleri de geçiyor içinde” şeklinde fikirlerini paylaştı.
 
“RAP İLE BİR ALAKAM YOK AMA SADECE POPÇU DEĞİLİM”
Korel, kendi avantajını şu şekilde söyledi: “Benim rap ile bir alakam yok ama sadece popçu değilim. Ruh haline göre şarkılar çıkıyor bizde. ‘Teferruat’ şarkısı pop-rock ağırlıklıdır. Elektrogitarlar kullanılmıştır. ‘Yetmedi Mi’ şarkısı ise pop-alaturka, daha sonra çıkaracağımız şarkı belki de arabesk şarkı olacak. Dolayısıyla rap hariç çoğu kesime hitap edebilecek şarkılarımız var bu yüzden kendimizi şanslı hissediyoruz. Müzik insandan insana göre değişen bir olgu. Bu bizim bütün kesimlere hitap edelim diye bilerek yaptığımız bir şey de değil. Bir bakıyoruz bu şarkı rock olmuş” ifadelerini kullandı.
 
“DUYGULARIMI İFADE EDEBİLİYORUM”
“Ben de bu merak 17 yaşında başladı. Beste yapmak, melodi nasıl yapılır diye merak ediyordum. O zamanlar Sezen Aksu’ya kafayı takmış durumdaydım” diyen Korel, “Beste konusunda kraliçe. Baktım ki duygularımı ifade edebiliyorum. İlk çıkarttığım şarkı ‘Sevda Meleği’, 2018’de çıkartmıştık o şarkıyı. Orada büyük bir aşk var. Sonrasında çıkarttığımız şarkı ise ‘Ayrı Düştü Yollar’. Bizim şarkılarımızın içinde yaşanmışlık var. Bu kişilere yazdığım şarkıları bilmezler belki de” ifadelerini kullandı.
 
“TURNE ŞEKLİNDE TÜRKİYE’Yİ DOLAŞMAYI DÜŞÜNÜYORUZ”
Çalışmalarından bahseden Eray Korel, “Haftada 2-3 gün sahne alıyorum ama şimdi eser sayım fazlalaştığı için tercihim konserlerden yana olacak. Turne şeklinde Türkiye’yi dolaşmayı düşünüyoruz. Youtube kanalımızı takip etsinler dinleyiciler. Orada da şarkılarımız yayınlanıyor. Daha fazla şarkılarımız orada yayınlanıyor. Müzikseverlerin desteklerini bekliyoruz” dedi.
 
 
Gülçin AKIN