Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yedi aylık maaşımı bağışlayarak açtığı kampanyaya Çanakkale’de AK Partili belediye başkanları da katkı sundu. Bazı belediye başkanları 1 maaşını bazıları da kendi ve ailesi için 2 maaşını bağışlayarak kampanyaya katkı sunarken, verilen hesap numaralarına direk para aktararak bağış yapanda oldu. Tüm belediye başkanlarının ortak mesajı ise, bu zor günlerde hayırsever ve yardımsever tüm vatandaşları kampanyaya davet etmek oldu.
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, video konferans yöntemiyle gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Toplantısı’nın ardından Huber Köşkü’nden ulusa seslendi. Kovid-19 hastalığına karşı alınan tedbirler sebebiyle bu toplantıyı telekonferans yöntemiyle gerçekleştirdiklerini, toplantıda sağlık önlemleri, gıda güvenliği, kamu güvenliği gibi hususlarının etraflıca ele alındığını aktaran Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ‘Millî Dayanışma Kampanyası’ başlattıklarını bildirdi. Kampanyayı yedi aylık maaşını bağışlayarak açılışını gerçekleştirdi.
 
Erdoğan, “Aldığımız her tedbirle devletimizin vatandaşının yanında olduğunu gösterdik. Sivil toplum kuruluşlarımızın da imkânları çerçevesinde ihtiyaç sahiplerine destek olmaya çalıştığını biliyoruz. Bu konuda da devletin öncülük etmesi gerektiğini gördüğümüz için millî dayanışma kampanyası başlatıyoruz, ‘Biz Bize Yeteriz Türkiye’m’ diyerek başlattığımız bu kampanya için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız tarafından şu anda bilgileri ekranda gözüken bir yardım hesabı açıldı. Ayrıca yine ekranda gözüken kısa mesaj numaraları üzerinden de bağış yapılabilecek. Amacımız; yevmiyle geçimini sürdüren kesimler başta olmak üzere alınan tedbirlerden dolayı mağdur olan dar gelirli vatandaşlarımıza ilave destek sağlamaktır. Her ilimizde ve ilçemizde bulunan sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarımız aracılığıyla ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızı belirleyip bu yardımları kendilerine sunacağız. Gerekirse muhtarlıklarımızı da devreye alarak kampanyada toplanan paraların en doğru şekilde yerine ulaşmasını temin edeceğiz. Kampanyayı şahsım olarak yedi aylık maaşımı bağışlayarak açıyorum. Meclisteki tüm milletvekillerimizi, AK Parti başta olmak üzere tüm partilerimizin teşkilatlarını, tüm belediye başkanlarımızı, bürokratlarımızı kampanyaya katılmaya davet ediyoruz. Bu süreç içerisinde en büyük katkıyı da iş adamlarımızdan, hayırseverlerden bekliyoruz. Zekâtlarını Ramazan ayında dağıtmayı düşünen vatandaşlarımız da Ramazan ayını beklemeye gerek yok, bu kampanyaya şimdiden katılarak hayır yarışında yerlerini alabilirler. Kampanyamıza yapılan yardımların şimdiden hak katında kabul olmasını diliyorum. İnşallah yaşadığımız sıkıntılı günleri geride bıraktığımızda hatırlayacağımız en güzel şeylerden biri de işte bu birlik, beraberlik, kardeşlik, dayanışma fotoğrafımız olacaktır” ifadelerini kullandı.
 
BELEDİYE BAŞKANLARINDAN MAAŞLI DESTEK
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın startını vererek destek çağrısında bulunduğu kampanyaya kısa sürede ilgi büyüdü. Çanakkale’de de vatandaşlar kampanyaya ilk andan itibaren katkı sunmaya başladı. Ak Partili Belediye başkanları da tıpkı Cumhurbaşkanı Erdoğan gibi maaş bağışlarıyla kampanyaya destek verdiklerini açıkladı.
 
Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan da Milli Dayanışma Kampanyası'na 1 maaşını bağışlayarak destek oldu. Ayrıca, hayırsever iş insanlarına ve hemşehrilerine de çağrıda bulunan Başkan Erdoğan, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığı Milli Dayanışma Kampanyası'na ben de 1 maaşımı bağışlıyorum. Az çok demeden hayırsever iş insanlarımızı ve kıymetli hemşehrilerimizi bu kampanyaya katılmaya davet ediyorum. Biz bize yeteriz Türkiye’m” ifadelerini kullandı.
 
Ezine Belediye Başkanı Güray Yüksel de kampanyaya bağışta bulunarak düşüncelerini şöyle ifade etti; “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde başlatılan Biz Bize Yeteriz Türkiye’m Milli Dayanışma Kampanyası kapsamında korona virüs ile mücadele sebebiyle yevmiye ile geçimini sürdüren kesimler başta olmak üzere, alınan tedbirlerden dolayı mağdur olan dar gelirli vatandaşlarımıza destek sağlamak amacıyla 1 aylık maaşımı milli dayanışma kampanyası kapsamında bağışlıyorum. Kampanya ya desteklerinizi bekliyoruz.”
 
Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz; “Türk Milleti bir olup kenetlendiği zaman her zorluğun üstesinden gelmiştir! Tarihimiz, buna şahittir. Biz, biriz ve gönlü bol büyük bir milletiz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdogan’ın liderliğinde başlayan Milli Dayanışma Kampanyasına, ben de 1 aylık maaşımı bağışlıyorum” dedi.
 
Yenice Belediye Başkanı Veysel Acar; “Koronavirüs ile mücadelede alınan tedbirler nedeniyle başta yevmiye ile geçimini sürdüren kesimler olmak üzere mağdur olan vatandaşlarımıza destek sağlamak amacıyla Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde başlatılan Milli Dayanışma Yardım Kampanyası kapsamında şahsım adına 1 aylık maaşımı Biz Bize Yeteriz Türkiye’m kampanyasına bağışladım. Tüm halkımızı da kampanyaya davet ediyorum. Haydi Yenice’m haydi Türkiye’m hep birlikte destek olalım” açıklamasında bulundu.
 
ORUÇOĞLU’NDAN 10 BİN TL
“İhtiyaç sahiplerine destek olmak amacıyla Milli Dayanışma Kampanyası Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde başlatılmıştır. Destekliyoruz” diye Geyikli Belediye Başkanı Mevlüt Oruçoğlu ise; “Cumhurbaşkanımızın başlatmış olduğu Biz bize yeteriz Türkiye’m kampanyasına 10 bin TL ile bende destek oluyorum. Türkiye’mize, vatanımıza, milletimize malımız mülkümüz, her şeyimiz feda olsun” dedi.
 
PASTIRMACI 2 MAAŞINI BAĞIŞLADI
Biga’ya bağlı Gümüşçay’ın Belediye Başkanı Adnan Pastırmacı da kampanyaya 2 maaşını bağışladığını duyurdu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İlk bağışını kendisinin yaparak başlattığı Koronavirüs ile mücadele kapsamındaki kampanyaya Gümüşçay Belediye Başkanı Adnan Pastırmacı ise 1 adet kendi için 1 adet de ailesi için toplam 2 adet maaşını bağışladı. Başkan Pastırmacı; “Kampanya için şahsım adına bir ve ailem adına da bir maaş olmak üzere toplamda iki maaşımı Biz Bize Yeteriz Türkiye’m  kampanyasına bağışlıyorum. Tüm halkımızı da kampanyaya davet ediyorum. Haydi Türkiye’m hep birlikte destek olalım” açıklamasında bulundu.
 
Ersan KÜÇÜKKURU