14 Mart günü geçirdiği trafik kazasında ağır yaralanan ve Çanakkale Devlet Hastanesi yoğun bakım ünitesinde tedavi gören Yunus Özen, yapılan tıbbi müdahaleye ve tüm çabalara rağmen kurtarılamayarak 18 Mart günü beyin ölümü gerçekleşti.
 
Henüz 19 yaşındaki Yunus Özen hayata veda ederken 5 kişinin hayata tutunmasına sebep oldu. Mehmet Akif Ersoy Çanakkale Devlet Hastanesi Organ Nakil Koordinatörleri Uz. Dr. Azem Ülkü, Hemşire Yeliz Baykala, Emine Karakaya ve Gönül Pınarcıoğlu’nun görüştüğü aile oğullarının organlarını bağışlama kararı aldı. Özen’in bir böbreği Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Araştırma Hastanesi, diğer böbrek ve karaciğeri Bursa Acıbadem Hastanesi, kalp ve akciğeri Kartal Koşuyolu Kalp Damar Hastanesinde bağış bekleyen hastalara nakledilmek üzere alındı.
 
Çanakkale Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Ufuk Tali, acılı aileye baş sağlığı dileyerek, "Özen ailesinin bu acılı süreçte göstermiş oldukları duyarlılığın herkese örnek teşkil etmesini diliyorum. Yunus Özen hayata veda ederken organları 5 kişiye umut olacak. Pek çok aile ona duacı olacak" dedi.
 


Kaynak: Haber Merkezi