Bodrum, Muğla’nın en çok ziyaret edilen ilçelerinden biridir. Farklı kültürlere ev sahipliği yapması, doğal güzellikleri ve tarihi yapılarıyla dikkat çeken belde; yerli ve yabancı turistlerin de vazgeçilmez adreslerinden biridir. Önemli bir turizm merkezi olan Bodrum, görülmesi gereken mekânlarıyla meşhurdur. Yumuşacık kumsalları, muhteşem doğası ve keyifli dakikalar yaşatan gece hayatıyla dikkat çeken Bodrum, müzeleri ve tarihi güzellikleriyle de ilgi odağıdır. Bodrum, şahane bir tatil yapmayı planlayanlar için doğru adres! Denizin, güneşin, doğanın, tarihin ve leziz yemeklerin tadını çıkarmak isteyenler Bodrum turu için harekete geçebilir. Peki, Bodrum uçak bileti fiyatları nedir? Bodrum’a ne zaman gidilir? Bodrum’da nerede kalınır? Bodrum’da mutlaka gezilmesi gereken yerler nerelerdir? İşte,  Bodrum seyahati planlayanlar için önemli bilgiler…

Bodrum Uçak Bileti Fırsatları
Yeni yerler keşfetmek, yeni lezzetler tatmak ve tarihi yaşayarak okumak isteyenler için Bodrum harika bir seçim! Seyahat tutkunlarına aynı anda birçok deneyim kazandıracak olan Bodrum, yerli ve yabancı turistler tarafından en çok ziyaret edilen tatil beldelerinden biridir. Her gün İstanbul’dan Bodrum’a en az 2 uçuş gerçekleştiren Pegasus’la seyahat etmek çok kolay! Bodrum’un eşsiz güzelliklerini konforlu bir araçla keşfetmek isteyenler Pegasus’un internet sitesi üzerinden araç kiralama rezervasyonu yapabilirler. Toplu taşıma aracılığıyla yolculuk yapmak isteyenler ise 24 saat boyunca Gümüşük, Yalıkavak, Ortakent, Göltürkbükü ve Turgutreis gibi çevre ilçelere giden otobüsleri tercih edebilir. Bu otobüsler genellikle yarım saatte bir kalkar. Güncel Bodrum uçak bileti fiyatları hakkında detaylı bilgi almak için Pegasus’un https://www.flypgs.com/ internet sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Bodrum’a Ne Zaman Gidilir?
Bodrum her mevsimde güzelliğini koruyan ender ilçelerden biridir. Denizin, güneşin, sahilin keyfini çıkarmak ve unutulmaz bir tatil yapmak isteyenlerin yaz mevsiminde Bodrum’u ziyaret etmesi uygundur. Bodrum tatili planlayanlar, Bodrum’a ziyaretin en çok olduğu mevsimlerde fiyatların da daha yüksek olduğunu göz önünde bulundurmalıdır. Bu nedenle, erken rezervasyon yaptırmak oldukça önemli. Bodrum’a yaz tatili için gidecek olanların uçak biletini ve kalacakları yeri aylar önceden ayırtmaları gerekir. Bodrum’a kış mevsiminde gidecek olanlar denize giremeseler de, doğanın ve rüzgarın keyfini çıkarabilirler.

Bodrum’da Nerede Kalınır?
Bodrum’da herkesin bütçesine hitap eden birçok otel yer alır. Bodrum’a seyahat etmeye önceden karar verenler, spontane seyahat planı yapanlara kıyasla çok daha avantajlı. Çünkü Bodrum’a seyahat eden kişiler erken rezervasyon oluşturdukları için aniden seyahat etme kararı alanların iyi bir otel bulmaları da zorlaşıyor. Bu sebeple erken rezervasyon yaptırmak oldukça önemli ve daha ekonomik. Otellerin doluluk oranı yaz mevsiminde daha fazla oluyor. Diğer mevsimlerde seyahat edecek olanlar, kolaylıkla kalacak bir otel bulabileceklerinden emin olabilirler.

Bodrum’da Gezilmesi Gereken Yerler Nerelerdir?



Müzeleri, tarihi yapıları ve güneş gibi ışıldayan kumsallarıyla meşhur olan Bodrum’da gezilecek birçok adres vardır. Doğayı, tarihi ve sanatı bir araya getiren bu belde, herkesi kendisine hayran bırakmayı başarıyor. İşte, Bodrum’da gezilmesi gereken başlıca yerler…

1. Bardakçı Koyu: Halk arasında Zeki Müren Koyu olarak anılan bu yer, Bodrum ve Gümbet arasında bulunur. Rivayete göre güzellik tanrıçası Afrodit ve ticaret tanrısı Hermes’in oğlu olan Hermafrodit bu koya gelir. Su perisi Salmakis’in, Hermafrodit’e aşık olduğu söylenir. Aşkına karşılık alamayan su tanrıçası, tanrılara yalvararak Hermafrodit ile kendi bedeninin birleşmesini sağlar. Böylece hem kadın hem de erkek bedeninin özelliklerine sahip olan Hermafrodit ortaya çıkar. Bardakçı Koyu’nda bu mitolojik olayın yaşandığına inanılır.

2. Bodrum Su Altı Arkeoloji Müzesi: Bodrum Su Altı Arkeoloji Müzesi, Bodrum Kalesi içerisine kurulmuştur. Sanata ve tarihe ilgi duyanların ilgi odağı olmayı başaran müze, Bodrum’u keşfetmek isteyenlerin de uğrak mekânlarından biridir.

3. Bodrum Antik Tiyatrosu: Bodrum konserlerinin düzenlendiği Bodrum Antik Tiyatrosu, tarihi dokusuyla görenleri kendisine hayran bırakıyor. Bodrum tatili planlayanlar, keyifli anlar yaşamak için burada düzenlenen konserleri mutlaka takip etmeli!